Ziua copilului Ponta

victor ponta

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Ieri a fost 1 iunie, Ziua copilului şi prim-ministrul României, Victor Ponta, nu a ratat ocazia de a-şi mai face un pic de publicitate pe spatele elevilor invitaţi să vadă cum este viaţa de parlamentar.

Aş fi fost tentat să spun că toată treaba asta îmi aduce aminte de anumite secvenţe ale perioadei comuniste, atunci când un elev le oferea flori iubiţilor conducători, pe când ceilalţi aplaudau de zor întreaga desfăşurare de evenimente. Nu o să o fac, din două motive. Primul ar fi că astfel de lucruri se întâmplă şi în ţări cu adevărat democratice. Al doilea este că atât timp cât cei mici aveau zâmbetul pe buze şi păreau entuziasmaţi de ceea ce se petrece, totul este în regulă şi pentru mine.

Nu despre oportunitatea elevilor de a se afla acolo doresc să scriu, ci chiar despre Victor Ponta, care îţi lăsa impresia că se afla la ziua lui.

Indiferent de vârstă, cu toţii avem doza noastră de copilărism, însă el parcă se integra perfect în decor. Era de acolo. Nu era posibil să-ţi dai seama că este el, cu toate că era cel mai înalt dintre toţi. Te-ai fi gândit că este vorba de vreun elev care a rămas repetent, pentru că am avut de a face cu toţii cu astfel de cazuri când colegi de ai noştri erau mult mai vânjoşi decât noi, pentru că rataseră nişte ani de şcoală.

Din cauza faptului că nu am mai fost o perioadă cu ochii pe televizor, nici când a început să vorbească nu l-am recunoscut. Am crezut că l-au prins pe elevul ăla mai timid, cel care se ascunde în colţ pentru a nu-l filma nimeni şi care se fâstâceşte atunci când îi sunt adresate nişte întrebări banale.

Când mi-am îndreptat iar privirea înspre sursa zgomotului, abia atunci am observat că prim-ministrul ţării noastre susţine un interviu şi m-am gândit că dacă purta o căciulă cu ciucuraşi, iar aveam dificultăţi în a-l identifica.

Lăsând gluma la o parte, Ponta îmi dă impresia că a ajuns prea devreme la cârma unui partid atât de mare precum este P.S.D. Departe de mine gândul de a nu-i susţine pe cei tineri, din care fac şi eu parte, însă de multe ori Victor îţi lasă impresia că este Victoraş.

Nu vreau să nedreptăţesc pe nimeni, aceasta fiind părerea mea, neinfluenţată sau plătită de cineva. Pentru a fi corect până la capăt, trebuie să precizez şi faptul că Victor Ponta a făcut anumite lucruri bune de când este în funcţie, în comparaţie cu maşina timpului denumită P.D.L, cea care a funcţionat cu un scurtcircuit permanent, pentru că în loc să ne trimită în viitor, a reuşit “performanţa” de a ne asigura, în prezent, un trecut sumbru.

Foto: P.S.D

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *