Securitate IT în fiecare zi

priveste prin obiectiv

Securitate IT în fiecare zi

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Naked Security: “Atacul asupra Tor, este posibil să fi compromis anonimitatea utilizatorilor săi”. “Timp de peste cinci luni, atacatorii ar fi aflat identitatea celor care deţin sau vizitează site-urile ascunse de acest serviciu”.

De când am aflat cu toţii că N.S.A pune software de spionaj în hardware, este cam greu să mai ai pretenţia de a fi anonim pe Internet, aşa că acest atac asupra Tor nu reprezintă nicio surpriză. Dacă doreşti să fii anonim în timp ce-ţi foloseşti calculatorul, scoate cablul de Internet din placa de reţea.

2. Infosecurity magazine: “CIA recunoaşte că a spionat senatorii americani”.

CIA a pătruns ilegal în calculatoarele senatorilor americani, pentru a afla date în legătură cu o anchetă a acestora cu privire la tortura folosită de către agenţie asupra suspecţilor atentatelor din 11 septembrie 2001.

Toată lumea spionează pe toată lumea, la un nivel mai mic sau mai mare. Acest lucru s-a întâmplat de când sunt oamenii pe Pământ, aşa că o astfel de ştire, cum că o agenţie care se ocupă tocmai cu strângerea de informaţii, i-ar fi spionat pe senatorii americani, este una interesantă, însă nu neobişnuită.

3. Network World: “Unii denaturează adevărul, în încercarea de a fi uitaţi” spun cei de la Google.

Într-o scrisoare trimisă către cei care reglementează folosirea datelor pe Internet, în Europa, Google şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că multe persoane care solicită ştergerea informaţiilor personale din motorul de căutare, nu sunt tocmai sincere atunci când formulează respectivele cereri.

De exemplu, un om care a fost condamnat pentru o infracţiune pe vremea când era minor, dacă numele lui apare în căutările de pe Internet, acesta poate solicita ştergea linkului din Google. Cei de la Google au spus că ei nu pot şti dacă acea persoană a mai fost condamnată în calitate de adult, mai ales că este cunoscut faptul că oamenii au tendinţa de a minţi atunci când o fac pentru a căpăta anumite beneficii personale.

4. Infosecurity magazine: “Rusia solicită accesul la codul sursă Apple şi SAP”.

Guvernul rus doreşte să vadă dacă toate lucrurile sunt în regulă în ceea ce priveşte codul sursă al produselor software ale giganţilor IT Apple şi SAP, aducând ca argument programul de spionaj american al celor de la N.S.A.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *