Top 10 cei mai vanati hackeri de catre FBI

top cautati fbi

Am aruncat un ochi pe pagina celor de la FBI, in legatura cu persoanele cautate pentru diverse infractiuni informatice grave, acestea fiind 18 la numar. Dintre cei 18 oameni, 10 sunt doriti cu orice pret de catre FBI, pentru unii dintre acestia fiind oferite si recompense.

1. John Baden

Primul in top 10 cei mai vanati hackeri de catre FBI, este John Baden. John Baden este acuzat de furtul datelor de identitate a peste 40,000 de americani, informatii pe care le-a folosit pentru a sustrage bani din conturile victimelor sale.  John Baden nu a actionat singur, ci face parte dintr-o grupare ce are sediul in Mexic si care se ocupa cu hacking si frauda bancara.

Pentru orice informatie care conduce la prinderea lui John Baden, FBI ofera suma de 5,000 de dolari.

2. Evgeniy Mikhailovich Bogachev

A doua persoana din top 10 cei mai cautati hackeri de catre FBI, este Evgeniy Mikhailovich Bogachev. Evgeniy Mikhailovich Bogachev este acuzat ca ar fi folosit o versiune modificata a troianului Zeus, denumita Gameover Zeus, pentru a infecta calculatoarele mai multor persoane si a le fura informatiile bancare.

3. Sun Kailiang

Cea de a treia persoana din top 10 cei mai vanati hackeri de catre FBI, este Sun Kailiang. Sun Kailiang este unul dintre cei cinci militari chinezi, condamnati in lipsa de catre americani, despre care v-am mai scris pe aici, acestia fiind acuzati ca ar fi furat mai multe secrete ale companiilor americane din domeniul energiei, cu ajutorul tehnicilor de hacking.

Chiar daca aceste condamnari sunt simbolice, deoarece persoanele in cauza nu cred ca vor ajunge vreodata in inchisorile din SUA, ele au avut darul de a-i infuria pe chinezi, acestia cerand explicatii din partea oficialilor americani aflati la Beijing.

Dupa cum va spuneam eu mai demult, toata lumea spioneaza pe toata lumea, doar ca unii se pricep mai bine decat altii si cand acest lucru se intampla si este vorba despre bani multi, apar situatii precum cea descrisa mai sus.

4. Zhenyu Huang

Zhenyu Huang este inclus si el in top 10 cei mai cautati hackeri de catre FBI, facand parte dintre chinezii condamnati de catre SUA, pentru spionaj informatic.

5. Wen Xinyu

La fel si Wen Xinyu, fiind acuzat de hacking asupra companiilor americane din domeniul energiei.

6. Shaileshkumar Jain

Locul 6 in top 10 al celor mai cautati hackeri de catre FBI, este ocupat de Shaileshkumar Jain.

Shaileshkumar Jain este un cetatean american acuzat ca intre 2006 si 2008, impreuna cu un complice, ar fi inselat oameni din peste 60 de tari, prin plasarea pe diferite site-uri a unor reclame care ii anuntau pe cei care au fost pacaliti, ca ale lor computere sunt infectate si ca trebuie sa cumpere programul celor doi. Evident, calculatoarele neavand nimic, nici acel soft nu era de prea mare ajutor. Astfel, acestia au reusit sa produca pagube de peste 100 de milioane de dolari americani.

Pentru orice informatie care conduce la prinderea lui Shaileshkumar Jain, FBI ofera 20,000 de dolari.

7. Gruparea “Jabber Zeus”

Locul 7 in top 10 al celor mai vanati hackeri de catre FBI, este ocupat de gruparea “Jabber Zeus”. Este vorba despre trei persoane: Ivan Viktorvich Klepikov, Alexey Dmitrievich Bron si Vyacheslav Igorevich Penchukov. Acestia sunt acuzati ca au furat informatii bancare, cu ajutorul troianului Zeus, pe care le-au folosit pentru a transfera bani din conturile victimelor.

8. Bjorn Daniel Sundin

Bjorn Daniel Sundin este complicele lui Shaileshkumar Jain, cel despre care am scris un pic mai sus. Si in cazul acestuia este oferita o suma de pana la 20,000 de dolari, pentru orice informatie care conduce la capturarea lui.

9. Alexandr Sergeyevich Bobnev

Locul 9 in top 10 al celor mai cautati hackeri de catre FBI, este ocupat de Alexandr Sergeyevich Bobnev.

Alexandr Sergeyevich Bobnev a accesat fara drept conturile unei companii de investitii, trimitand sume de bani din acestea, catre alte persoane, care, mai departe, au retrimis banii catre el, provocand o paguba de peste 350,000 de dolari.

Suma oferita pentru orice informatie care conduce inspre prinderea acestuia, este de pana la 50,000 de dolari.

10. Carlos Enrique Perez-Melara

Carlos Enrique Perez-Melara este cautat de catre FBI, fiindca ar fi creat si vandut un program pentru spionarea telefonului mobil. Acesta era destinat celor care isi suspectau partenerul de viata ca-i insala.

In cazul lui Carlos Enrique Perez-Melara, FBI ofera o recompensa de pana la 50,000 de dolari, pentru orice informatie in legatura cu acesta.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

2 Comments

  1. Marian Tatarau

    Nu confundati hackingul cu furtul!

    • Mariane, nu-l confunda nimeni, doar ca persoanele de mai sus au furat apeland la tehnici de hacking. Asta am scris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *