Adobe notifică întârziat

trimite email

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Vă spuneam aici că serverele gigantului IT Adobe au fost accesate şi le-a fost furată baza de date.

Am primit e-mail şi mi-am resetat parola după o verificare a autenticităţii acestuia.

Însă nu toţi au fost la fel de norocoşi ca mine să primească notificarea.

Din cele 152 de milioane de id-uri Adobe furate, doar o parte au fost înştiinţate în vederea modificării parolei. Mai îngrijorător este că această lista care conţine conturile, circulă pe Internet de vreo trei săptămâni şi include adrese e-mail, parole criptate şi indicii de aflare a parolei.

Purtătorul de cuvânt al Adobe, Heather Edell, a spus că din totalul de 152 de milioane de conturi sustrase, 25 de milioane conţineau adrese e-mail invalide, 18 milioane parole care nu funcţionau şi alte multe id-uri care au fost create doar pentru a obţine anumite beneficii Adobe de moment.

Aceasta a mai precizat şi că nu au terminat procesul de trimitere a e-mail-urilor, deoarece dacă depăşesc un anumit număr de scrisori zilnice ar putea ajunge pe listele negre ale furnizorilor de servicii poştale electronice.

Cercetătorii companiei de securitate IT Sophos, au precizat că oricine poate descărca acea listă şi că multe dintre parolele şi indiciile acestora sunt valide, ba chiar mai mult, au fost folosite şi pentru alte site-uri cum ar fi Facebook.

Aceştia au mai avertizat utilizatorii Adobe că acum „băieţii răi” ştiu că există o conexiune între ei şi Adobe, aşa că le va fi mai uşor să îi păcălească.

Foto: JASE Group LLC

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *