Top parole pe care să nu le foloseşti

SplashData, o companie din domeniul aplicaţiilor de management a parolelor, a publicat raportul anual al celor mai slabe parole folosite de către internauţi în 2013.

O mare influenţă asupra acestui top a avut-o breşa de securitate Adobe, despre care v-am scris şi eu, atunci când baza de date a acestora a fost sustrasă şi publicată pe Internet.

Se pare că parola cea mai des folosită, dintre cele nerecomandate, în 2013 a fost “123456”, aceasta urcând o poziţie, de pe locul al doilea.

Clasicul “password” a coborât o poziţie, faţă de 2012 şi acum se clasează pe locul doi.

Pentru a încheia podiumul, pe poziţia a treia se află “12345678”.

Următoarele au fost: qwerty, abc123, 123456789, 111111, 123456, iloveyou.

Pe poziţia zec avem o parolă interesantă “adobe123”, asta însemnând că utilizatorii respectivi şi-au pus numele site-ului pe care şi-au creat cont, urmat de “123”.

De ce nu este bine să folosiţi astfel de parole?

În primul rând pentru că sunt uşor de ghicit.

În al doilea pentru că orice bot de brute-force le va avea puse în lista lui şi le va încerca pe toate, până va lua acces în contul vostru.

În concluzie, folosiţi parole diferite pentru fiecare cont în parte, cât mai lungi, care să conţină litere mici, mari şi simboluri.

Pentru a vă face o părere despre ce înseamnă parolă lungă, pentru mine, cea pe care o folosesc la accesul în CPanel are peste 50 de caractere.

cea mai frumoasa pisica 2

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

3 Comments

  1. Si poza cu pisica ? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *