Un rus de 17 ani, în spatele atacului Target

Update: Sergey Tarasov (nu Taraspov cum i-a fost greşit numele) nu este autorul virusului BlackPOS. Citiţi aici.

Virusul care a cauzat sustragerea datelor bancare a în jur de 100 de milioane de cărţi de credit, ale retailerului american Target, a fost creat se pare de către un rus de numai 17 ani, conform informaţiilor IntelCrawler, o firmă de securitate IT din Los Angeles. Acelaşi virus a fost folosit şi în cazul Neiman Marcus.

Acest malware a purtat prima dată denumirea de “Kaptoxa” (cartof în argoul rusesc), după a fost denumit “DUMP MEMORY GRABBER by Ree[4]”, ca apoi să poarte denumirea finală de “BlackPOS”. În toată această perioadă, hackerul rus cunoscut sub pseudonimul “Ree[4]”, a vândut variante ale BlackPOS către infractori cibernetici din Europa de Est şi alte ţări. Preţul era de 2.000 de dolari, sau 50% din venitul provenit din vânzarea cărţilor de credit, plata fiind efectuată prin Liberty Reserve.

Ca o paranteză, Liberty Reserve era un sistem de plată preferat de către hackeri, pentru nu puteai să-ţi retragi plăţile odată ce le-ai efectuat, aşa cum se poate întâmpla în cazul PayPal. Liberty Reserve a fost închis anul trecut de către autorităţile americane.

Înainte de a crea BlackPOS, Ree[4] a mai dezvoltat şi alte unelte de hacking, cum ar fi cele de brute-force, DDoS şi programe care conţineau soft rău-intenţionat.

Ţinând cont de informaţiile IntelCrawler, persoana din spatele pseudonimul “Ree[4]” se numeşte Sergey Taraspov (~17 ani), acesta fiind originar din Saint Petersburg, Rusia.

Sergey Taraspov Ree[4]

Foto: Sergey “Ree[4]” Taraspov

Sursa: IntelCrawler

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *