Hackerii şi electrocasnicele deştepte

Proofpoint, o companie din domeniul securităţii IT, a dezvăluit ceea ce ar putea fi primul atac cibernetic care a implicat şi folosirea electrocasnicelor deştepte (smart).

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Acest atac a implicat, la nivel global, peste 750.000 de e-mail-uri virusate, care au fost trimise de pe mai bine de 100 de mii de dispozitive folosite de către oameni în viaţa de zi cu zi, cum ar fi: routere, televizoare, chiar şi un frigider smart.

Cum numărul gadgeturilor deştepte este aşteptat să crească de peste 4 ori faţă de cel al calculatoarelor conectate la Internet, dovada că un astfel de atac este posibil are implicaţii majore în ceea ce priveşte securitatea, atât pentru deţinătorii dispozitivelor, cât şi pentru fabricanţii acestora.

La fel cum calculatoarele pot fi compromise pentru a forma o reţea de tip „botnet” de pe care pot fi lansate atacuri cibernetice, dezvăluirile Proofpoint ne arată că infractorii informatici au început să folosească routere şi alte aparate deştepte, pentru a face acelaşi lucru.

În concluzie, dacă aveţi un frigider smart şi observaţi că se poartă ciudat când îl atingeţi sau încercaţi să puneţi mâncare în acesta, nu este vorba de inteligenţă artificială şi sentimente, emoţii omeneşti, ci probabil tocmai trimitea un e-mail rău-intenţionat către cineva.

whirlpool frigider smart

Foto: Whirlpool

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *