Servere AVG sparte de Hmei7

Cunoscuta firmă de securitate IT AVG, cea din spatele soluţiei anti-virus cu acelaşi nume şi-a văzut 19 dintre serverele sale, sparte de către hackerii indonezieni Hmei7 şi SultanHaikal, conform celor de la hackread.com.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Hmei7 a accesat fără drept 11 dintre domeniile folosite de către AVG pentru descărcări, reînnoirea licenţelor, versiuni de încercare, soluţii educative, locuri de muncă şi teste.

SultanHaikal a spart 8 site-uri aparţinând distribuitorilor AVG din Argentina, Bolivia, Chile şi Uruguay, în timp ce hackerul pakistanez care poartă pseudonimul [email protected]@, a dat deface blogului oficial AVG din Japonia.

Cei 3 hackeri şi-au lăsat mesajele proprii pe toate site-urile accesate, apoi le-au făcut publice pe zone-h.org, pastebin.com şi pe conturile de Twitter.

Din lista de pe pastebin.com, am încercat mai multe site-uri AVG compromise şi niciunul dintre ele, cum ar fi avg4education.com, nu era disponibil la ora la care am scris acest articol.

Nefiind precizat un motiv clar pentru care au fost sparte toate aceste site-uri, pot doar să bănuiesc că au făcut-o pentru faima personală şi pentru a arăta slăbiciunea companiilor din domeniul securităţii IT.

avg server hacked hmei7

Print screen: hackread.com

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Un comentariu

  1. Foarte haios si tragic evenimentul, daca ei nu se pot proteja cum sa ne mai protejeze pe noi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *