Înfruntarea hackerilor: TurkGuvenligi vs Syrian Electronic Army

Cei de la Syrian Electronic Army au tot fost în aceste săptămâni în lumina reflectoarelor, deoarece au reuşit să acceseze blogurile oficiale Skype şi Microsoft. Conturile au fost compromise de către cei de la SEA, prin e-mail phishing. Ca o paranteză, despre e-mail phishing v-am scris şi eu aici o metodă des folosită de hackeri, care ar păcăli şi o persoană pasionată de securitate IT dacă nu ar şti despre ea, deci citiţi pentru a nu cădea chiar voi victime.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Însă aşa cum se spune pe la noi, că orice naş îşi are naşul şi site-ul Armatei Siriene Electronice (sea.sy) a fost spart, pe el fiind postat următorul mesaj:

„Imbecililor, aţi crezut că puteţi să ne atacaţi ţara cu e-mail-uri de phishing şi noi vă vom accepta minciunile fără să facem nimic? Acesta este sfârşitul pe care-l meritaţi!”

Acest deface a fost dat de hackerii turci de la TurkGuvenligi, celor de la SEA, ca un răspuns pentru toate site-urile din Turcia sparte de către cei din urmă.

Nici până la această oră site-ul SEA nu este accesibil şi nici nu este cunoscută metoda prin care hackerii turci au reuşit să obţină acces în el, fie că a fost vorba de brute-force (parole slabe), vulnerabilităţi în software sau phishing.

Syrian Electronic Army hacked

Print screen: grahamcluley.com

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *