PayPal şi eBay UK au primit deface de la SEA

paypal

Fac ei ce fac şi ajung iar în centrul atenţiei din lumea întreagă. Când zic “ei”, mă refer la gruparea de hackeri sirieni, apropiaţi ai regimului Bashar al-Assad şi anume Syrian Electronic Army.

După ce au ajuns să obţină acces în blogurile oficiale Microsoft şi Skype, aceştia au reuşit şi să schimbe înfăţişarea site-urilor companiilor PayPal şi eBay din Marea Britanie, scriu cei de la mashable.com.

Metoda de atac folosită a fost DNS hijacking, vizitatorii fiind redirecţionaţi către paginile hackerilor. Hackerii au precizat că ţinta lor nu a fost utilizatorul de rând al acestor servicii, ci compania PayPal care spun ei că-i discriminează pe cetăţenii sirieni, prin interzicerea dreptului de a folosi această platforma financiară on-line.

“Din cauză că interziceţi posibilitatea cetăţenilor sirieni de a cumpăra produse on-line, PayPal a fost spart. Dacă al tău cont de PayPal nu este disponibil pentru câteva minute, gândeşte-te la sirieni, care nu pot face plăti on-line de mai bine de trei ani.” este mesajul postat de hackeri pe pagina personală de Twitter, până a le fi suspendat contul de pe reţeaua de socializare.

Unul dintre directorii PayPal, Anuj Nayar, a declarat pentru Mashable: ” Un număr limitat de vizitatori PayPal şi eBay din Marea Britanie, Franţa şi India, au fost redirecţionaţi astăzi (1 feb) pentru o foarte scurtă perioadă de timp. Problema a fost detectată şi rezolvată repede. Datele clienţilor şi conturile acestora nu au fost afectate de acest atac. Securitatea şi datele private ale clienţilor noştri sunt tratate într-un mod cât se poate de serios, de aceea investigăm activ motivele din spatele acestor redirecţionări temporare”.

Foto: Karlis Dambrans

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *