Server BBC spart de un hacker rus

bbc

Chiar înainte de Crăciun, un hacker rus a luat acces într-un server BBC şi a încercat să vândă datele de logare în acesta altor hackeri, conform celor de la Extra Torrent.

Echipa de securitate IT a BBC a recunoscut că a reuşit să securizeze serverul pe care este pus site-ul lor abia la data de 28 decembrie, după ce fusese accesat de pe alt server folosit pentru a încărca fişiere mari.

Hackerul, care foloseşte pseudonimele “HASH” şi “Rev0lver”, a oferit dovezi că are acces în server prin postarea unui print screen pe un forum underground, unde a şi încercat să-l vândă.

Deşi BBC nu conţine date financiare, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri când au fost sustrase detalii bancare, accesul la un cont care-ţi permite postarea de ştiri pe un site atât de cunoscut este la fel de valoros.

Exact asta s-a întâmplat în 2013, când hackeri sirieni au reuşit să pună mâna pe un cont al celor de la Associated Press şi au postat o ştire falsă cum că ar fi fost atacată Casa Albă, bursa americană a scăzut cu 143 de puncte în câteva secunde.

De asemenea, vă scriam şi eu zilele trecute cum tot hackerii gruparii Syrian Electronic Army au aflat datele de logare ale unui cont de pe blogul oficial Skype şi au reuşit să posteze două articole, care au rămas acolo ore bune.

Companiile media au devenit ţinte tot mai dese ale hackerilor, deoarece accesul pe un astfel de site poate fi vândut foarte repede şi cu sume mari de bani.

Foto: strollerdos

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

4 Comments

 1. Naspa cu hackerii astia… Daca isi pun ceva in cap, cred ca nu le sta nimic in cale. Vezi si casutele de email sparte de la Yahoo. Oricum, felicitari pentru blog. Are un continut interesant si se misca incredibil de repede. Am vazut multe bloguri cu pretentii care se incarca ca naiba. Sper sa nu intre niciodata in colimatorul hackerilor…:) Succes!

  • Sandu, mi-am petrecut foarte multe ore sa-l optimizez pentru o incarcare cat mai rapida si pot sa ma laud ca este unul din cele mai rapide bloguri din Romania, dupa testele tools.pingdom.com/fpt/ pe serverul din Olanda. Am facut toate astea, in special, din respect pentru vizitatorii mei. Cat despre continut, sper sa devina din ce in ce mai bun, cu trecerea timpului. WordPress este o platforma foarte sigura si am facut cam tot ceea ce depinde de mine pentru a-i tine pe hackeri departe, insa daca imi iau vreodata un deface nu o sa fac o tragedie. O sa zic ca s-a intamplat, imi pun back-up-ul la site si invatam din greseli. Iti multumesc pentru comentariu si te mai astept pe aici.

 2. O fac pentru bani , pentru concurenta dintre firme , avem recent cazul yahoo, eu asa cred.
  Daca cade Yahoo mai ramne Google, Facebook si Twitter ( eu sunt cazut in cap de fel) insa peste 10 ani vad doar o singura retea sociala, ce”a mai puternica.
  Hack-eri ? eu cred ca ei fac diferenta cand vine vorba de concurenta.
  Stiti ce nu inteleg ..de ex Yahoo , au “blocuri” de siguranta , de securitate …cum de un singur sistem de operare trece peste ele .. ? 🙂

  • Trebuie sa-i intrebam. Postez imediat un articol in care cei de la Yahoo se jura ca fac tot ce pot sa-si tina utilizatorii in siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *