Yahoo criptează toate conexiunile către Yahoo Mail

yahoo

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Yahoo a postat pe blogul oficial informaţia conform căreia începând de ieri criptează automat toate conexiunile dintre utilizatori şi Yahoo Mail, folosind o cheie de 2048 de biţi.

Modificarea avea ca termen limită, impus chiar de către ei , data de opt octombrie, deci a venit cu o zi mai devreme decât au promis.

Iată cum sună în întregime articolul postat pe blogul Yahoo:

„Ne dedicăm în totalitate siguranţei on-line a utilizatorilor noştri. Aşa cum am promis în octombrie, în acest moment criptăm toate conexiunile dintre userii noştri şi Yahoo Mail. De fiecare dată când foloseşti Yahoo Mail, indiferent de unde-l accesezi (desktop browser, browser mobil, aplicaţii mobile, aplicaţii desktop pt mail) acesta este 100% criptat şi protejat de certificate în 2048 de biţi. Criptarea este valabilă pentru e-mail, ataşamente, contacte, calendar şi Messenger Mail.

Securitatea este o componentă principală pentru noi şi vom continua să o îmbunătăţim, pentru a furniza un mediu cât mai sigur utilizatorilor noştri”.

Totul sună drăguţ şi frumos, însă decât să venim cu astfel de declaraţii pompoase, nu mai bine ne securizăm noi serverele să nu mai permitem atacuri de tip Java drive-by, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute?

Cu ce ne ajută o conexiune foarte sigură între browser-ul nostru şi Yahoo, dacă serverele lor sunt deja compromise?

Răspunsul este unul singur şi evident: cu nimic.

Foto: Yahoo!

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *