Atacul asupra Yahoo şi Bitcoin botnet

bitcoins

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Cum era „romantică” a viruşilor, în care aceştia aveau ca scop doar ştergerea datelor, pentru amuzament, de pe calculatoarele victimelor s-a cam dus, iată că a fost făcut public şi motivul pentru care serverele Yahoo au fost ţinta hackerilor.

După spusele celor de la firma de securitate IT Light Cyber, utilizatorii Yahoo Mail ale căror calculatoare au fost infectate, au fost transformaţi într-o reţea uriaşă (botnet) care săpa după monede virtuale bitcoin.

V-am zis şi eu în acest articol despre bitcoin, că nu se mai merită de mult să „sapi” după bani virtuali folosind doar calculatorul propriu, deoarece dificultatea este atât de mare încât costul energiei electrice consumate îl depăşeşte pe cel al veniturilor obţinute din această activitate, însă atunci când ai reuşit să infectezi un număr atât de mare de PC-uri şi foloasele sunt la fel de consistente, mai ales că nu tu vei fi cel care va plăti facturile.

Am anticipat bine faptul că nu a fost folosită o vulnerabilitate de ultimă oră (0-day) în Java, deci cei dintre voi care aţi intrat pe Yahoo Mail zilele trecute şi aveţi cea mai recentă versiune a programului de la Oracle, puteţi sta liniştiţi.

Cum vă daţi seama dacă aveţi calculatorul infectat şi sunteţi parte din botnetul Bitcoin?

Pentru că mă mişc mult pe forumurile underground, ştiu în teorie majoritatea tehnicile folosite.

De obicei, cei care se ocupă cu aşa ceva, adică infectarea calculatoarelor pentru a le transforma într-o reţea de săpat după bitcoin, setează programele să folosească 100% din resursele hardware ale calculatorului vostru. Lor nu le pasă că vă daţi seama sau nu, cel mai important lucru este să producă o sumă cât mai mare de bani, într-un timp cât mai scurt, deci dacă vedeţi că al vostru PC se mişcă greoi, este posibil să fi devenit „mineri” fără să ştiţi.

Foto: Antana

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *