4.6 milioane de conturi extrase de pe Snapchat

vulnerabilitate

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Snapchat este un site care îţi oferă posibilitatea să-ţi împarţi trăirile cu alţii, prin postarea de videoclipuri şi poze.

Cu puţin timp în urmă, jumătate din baza de date le-a fost compromisă folosind o vulnerabilitate în aplicaţiile lor, care le-a permis atacatorilor să “culeagă” peste 4.6 milioane de conturi. Acestea conţineau numele utilizatorilor şi numerele lor de telefon, fără ultimele două cifre.

Baza de date a fost pusă on-line de către cei care le-au sustras-o, însă site-ul pe care a fost încărcată a cedat repede din cauza numărului mare de vizitatori.

La presiunile venite din partea utilizatorilor nemulţumiţi de faptul că datele lor personale au fost făcute publice, cei de la Snapchat şi-au cerut scuze pe blogul lor oficial, spunând:

“Echipa noastră continuă să aducă îmbunătăţiri serviciului Snapchat, pentru a preveni viitoarele încercări de a profita de pe urma vulnerabilităţilor în interfaţa pentru programarea de aplicaţii (API). Ne cerem scuze pentru toate problemele pe care vi le-am cauzat şi apreciem răbdarea şi suportul de care aţi dat dovadă.”

Foto: FutUndBeid

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *