4.6 milioane de conturi extrase de pe Snapchat

vulnerabilitate

Snapchat este un site care îţi oferă posibilitatea să-ţi împarţi trăirile cu alţii, prin postarea de videoclipuri şi poze.

Cu puţin timp în urmă, jumătate din baza de date le-a fost compromisă folosind o vulnerabilitate în aplicaţiile lor, care le-a permis atacatorilor să “culeagă” peste 4.6 milioane de conturi. Acestea conţineau numele utilizatorilor şi numerele lor de telefon, fără ultimele două cifre.

Baza de date a fost pusă on-line de către cei care le-au sustras-o, însă site-ul pe care a fost încărcată a cedat repede din cauza numărului mare de vizitatori.

La presiunile venite din partea utilizatorilor nemulţumiţi de faptul că datele lor personale au fost făcute publice, cei de la Snapchat şi-au cerut scuze pe blogul lor oficial, spunând:

“Echipa noastră continuă să aducă îmbunătăţiri serviciului Snapchat, pentru a preveni viitoarele încercări de a profita de pe urma vulnerabilităţilor în interfaţa pentru programarea de aplicaţii (API). Ne cerem scuze pentru toate problemele pe care vi le-am cauzat şi apreciem răbdarea şi suportul de care aţi dat dovadă.”

Foto: FutUndBeid

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *