Securitate IT în fiecare zi 41

Securitate IT în fiecare zi 41

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Wired: “Pozele furate ale celebrităţilor, le-au adus suficienţi bani celor de la Reddit, încât să-şi plătească hostingul pentru o lună de zile.”

Se pare că pozele furate şi publicate pe site-ul Reddit, în care puteaţi vedea vedete dezbrăcate, precum Kate Upton şi Jennifer Lawrence, le-au adus celor care deţin respectivul site, suficienţi bani pentru a-şi plăti hostingul pentru o lună de zile. Vorbind despre un site cu foarte mulţi vizitatori, nu discutăm de hosting shared, ci despre multe servere dedicate, deci suma de bani nu este una deloc de neglijat.

Şi asta dacă ne gândim că acele fotografii au fost disponibile pe Reddit doar şase zile, pentru că nu-i aşa, oamenii care conduc acel site sunt responsabili şi nu puteau să le lase online mai mult timp.

Afirmaţia a fost făcută de către John Menese, cel care a dat naştere sub-forumului Reddit, creat special pentru a fi postate acele poze cu vedete dezbrăcate şi se bazează pe numărul total al membrilor celebrului site, care au plătit 3,99 dolari pentru a beneficia de conturi premium, adică de anumite beneficii în plus faţă de utilizatorii obişnuiţi.

Nu pot să nu zâmbesc atunci când mă gândesc la faptul că unele dintre acele vedete nu au dorit niciodată să pozeze nud, din diferite motive, însă şi-au făcut poze dezbrăcate, pe care le-au pus în locuri destul de sigure, dar având parole uşor de ghicit, astfel au venit nişte mici hackeri şi le-au pus într-o situaţie neplăcută.

2. Softpedia News: “Detaliile a aproximativ 5 milioane de conturi Google, au fost puse pe Internet.”

O bază de date ce conţine nume de utilizatori şi parole, a aproximativ 5 milioane de conturi Google, a fost pusă online pe un forum rusesc, la data de 9 septembrie 2014.

Nu se ştie încă felul în care hackerii au pus mâna pe acele conturi Google, însă există bănuieli în acest sens. Se crede că acele date au ajuns în mâinile hackerilor ruşi, după ce aceştia au folosit metode precum phishing sau programe rău-intenţionate.

Chiar dacă nu toate conturile sunt valide, mai mult de 60% dintre ele pot fi accesate, conform informaţiilor celui care a pus respectiva bază de date pe Internet şi care are pseudonimul “tvskit”. Ba mai mult, acestea conţin parola necriptata.

Dacă doriţi să vedeţi ca nu cumva să fi ajuns şi al vostru cont pe acolo, puteţi verifica acest lucru pe isleaked.com/en.php

3. HITB Sec News: Microsoft refuză să ofere guvernului american e-mailurile utilizatorilor săi

Microsoft a anunţat că va lupta până în ultima clipă, până îşi va epuiza toate căile legale, împotriva unui ordin care-i cerea să ofere e-mailurile unor utilizatori ai săi, ce sunt găzduite într-un centru de date din Dublin, Irlanda.

Mi se pare un lucru bun că o companie mare, aşa cum este Microsoft, refuză să cedeze în faţa cererilor guvernului american, însă poate fi şi o diversiune, în care unii lasă impresia că refuză, alţii că solicită şi uite aşa prinde lumea încredere în noi că suntem cu poporul.

Au mai existat în trecut tot felul de acuzaţii împotriva celor de la Microsoft, cum că ar folosi programul Skype nu tocmai în scopuri bune, însă până acum nu au fost aduse dovezi clare în acest sens.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *