Yahoo şi isteria conturilor furate

yahoo

Nu voiam să scriu despre acest lucru, dar cum Valentin Costin mi-a întins o minge la fileu printr-un comentariu pe blog, am decis să o fac.

Nu doream să dezvolt subiectul, deoarece mă enervează la culme ştirile alarmiste. OK, cu toţii punem câte un titlu mai interesant sau încercăm să “coafăm” articolele pentru a fi cât mai atractive, însă de aici şi până la a speria lumea este cale lungă.

Folosesc căsuţa poştală de la Yahoo, asta pentru că aşa m-am obişnuit. În vremurile când o poză ţi se încărca o idee mai repede decât un melc în drumul lui anevoios către leuşteanul delicios, nu exista Google… doar Yahoo.

Am intrat şi eu zilele trecute pe Yahoo şi nu am fost trimis către nicio altă adresă, nici nu mi s-a furat parola.

Am înţeles că doar utilizatorilor care foloseau Java li se făcea redirect către site-urile atacatorilor, unde era folosit un exploit pentru a instala viruşi în calculatoarele acestora.

Nu ţi s-a făcut redirect? Nu ai instalat Java în calculator? Atunci nu este cazul să te alarmezi, parola ta este în siguranţă.

Chiar şi dacă ai instalat Java şi este ultima versiune, nu avem de unde şti că a fost folosită o vulnerabilitate de ultimă oră (0-day), aşa că poţi sta iar liniştit.

Dacă tot îţi tremură mâinile pe tastatură, vocea îţi sună neobişnuit de ciudat şi tresari de fiecare dată când dai click pe un site, îţi poţi schimba parola contului Yahoo. Nu uita să fie una lungă, peste 15 caractere, litere mici, mari şi cifre.

În cazul în care vrei să vezi dacă ţi-ai virusat calculatorul, cea mai simplă metodă este cea scrisă de mine AICI, adică prin verificarea semnăturii digitale a programelor care-ţi rulează în P.C.

Foto: Yahoo!

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *