Yahoo Mail! si alerta ca trebuie sa-ti schimbi parola

Actualizare (23.09.2016): Hai ca s-au hotarat si cei de la Yahoo sa ne spuna despre ce este vorba. A fost furat un backup care contine datele anumitor utilizatori, la sfarsitul lui 2014.

Si abia acum si-au anuntat utilizatorii, nu imediat dupa? Sau nu au stiut, afland abia de curand, ceea ce este si mai rau?

conturi compromise yahoo mail  2014

De zile bune, atunci cand vreau sa ma autentific pe Yahoo Mail! imi apare treaba cu schimbatul parolei. Nu m-am logat de pe alte dispozitive sau chestii de genul, ci mesajul este trimis de Yahoo fara prea multe explicatii.

Nu ti se spune ca a existat vreo bresa de securitate sau alte astfel de lucruri, ci doar ca trebuie sa-ti schimbi parola, ca asa trebuie, exact ca in mesajul de mai jos.

yahoo mail schimbare parola cont

Nu mi-am schimbat parolele conturilor de Yahoo Mail! deocamdata, pentru ca vreau sa vad si eu despre ce este vorba si, oricum, sunt unele foarte lungi, greu de facut brute-force pe MD5-ul lor, iar daca ar fi ghicite pana la urma, le-as reseta oricum, iar e-mailuri secrete nu am, tinand cont ca le cam sterg pe toate.

M-am uitat si pe lista de IP-uri care au accesat conturile si nu am vazut nimic suspect pe acolo.

Chestia asta este extrem de enervanta, exact ca alte multe lucruri din trecut, care au legatura cu serviciul de posta electronica furnizat de Yahoo.

Daca Yahoo Messenger a avut si perioade de glorie, atunci cand aplicatia a functionat bine, mai ales dupa ce interziceai reclamele in Flash care apareau in ea, din fisierul hosts, Yahoo Mail! s-a miscat intotdeauna greoi. De la logare si continuand cu browsing prin diversele dosare ale aplicatiei, parca totul se misca mult prea incet.

Sa nu mai spun de faptul ca atunci cand ajungi la folderul “Trash”, dupa ce il golesti iti apare pe ecran un frumos video in Flash.

reclame in folderul trash yahoo mail

Videoclipul ca videoclipul, dar nu in trecutul foarte indepartat Yahoo Mail! le-a furnizat niste virusi mici, prin sistemul de publicitate, celor care aveau versiuni vechi de Java instalate in calculator.

Desigur, calea cea mai rapida ar fi sa nu mai folosesc serviciul de e-mail al celor de la Yahoo, insa lucrurile nu sunt atat de usoare, pentru ca intervine obisnuinta, chiar daca te obisnuiesti cu ceva prost si faptul ca ti-ai facut multe conturi, pe tot felul de site-uri, apeland la acele casute postale electronice.

Se stie ca au existat probleme in trecut, legate de serviciul de mail de la Yahoo, atunci cand compania americana a decis sa stearga foarte multe conturi abandonate, ca mai apoi sa le dea posibilitatea altor oameni sa le inregistreze. Proasta miscare, din punct de vedere al securitatii informatice, tocmai pentru ca persoanele noi care inregistrau acele conturi puteau lua acces in toate site-urile unde utilizatorii vechi isi confirmasera conturile cu respectivele mailuri.

Site-uri mai mult sau mai putin importante, asa ca acea decizie a starnit furia vechilor proprietari ai acelor conturi, precum si nedumerirea celor care lucreaza in domeniul securitatii IT, care nu au inteles cum o astfel de companie mare poate sa faca asemenea greseli. Astfel, Yahoo a renuntat la acea idee.

Si tot asa, de-a lungul timpului, Yahoo Mail! nu a fost deloc un serviciu lipsit de probleme. Poate de unele lucruri rele care s-au intamplat nu-mi aduc eu aminte, insa chiar si cele despre care v-am povestit mai sus au menirea de a te face sa te intrebi in legatura cu seriozitatea unui serviciu important pe care-l folosesti.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *