Prolexic: raport DDoS la nivel global, pentru primul sfert al anului

grafic crescator

Prolexic, firma de securitate IT care a fost achiziţionată printr-o tranzacţie care s-a finalizat la începutul acestui an, de către liderul mondial în domeniul distribuirii conţinutului static în cloud, Akamai, a publicat raportul în ceea ce priveşte evoluţia atacurilor de blocare distribuită a serviciului (DDoS – Distributed Denial of Service), pentru primul sfert al lui 2014.

Dacă până de curând cei care lansau astfel de atacuri puneau accentul pe infectarea a cât mai multor calculatoare, pentru a avea o putere suficient de mare în funcţie de ţinta aleasă, lucrurile s-au simplificat odată cu popularitatea unor tehnici relativ noi, cum ar fi cele de amplificare sau reflexie.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul atacurilor DDoS a crescut cu 47% , acestea concentrându-se mai mult pe infrastructură (Layer 3 & 4) şi mai puţin pe aplicaţii (Layer 7).

În medie, banda Internet folosită în cazul atacurilor din 2014 a cunoscut o descreştere de 9 procente, faţă de prima parte a anului trecut şi o creştere de 133% în ceea ce priveşte vârfurile acesteia.

Durata medie a atacurilor de anul acesta a cunoscut o descreştere de peste 50%, de la 35 de ore la 17.

Cel mai mare atac DDoS înregistrat de Prolexic, în această primă parte a anului, a avut un vârf de peste 200 de Gbps şi 53.5 milioane de pachete pe secundă, în timp ce competitorii acestora, cei de la CloudFlare, au avut de a face în luna februarie cu un atac asupra unui client de-al lor, care a măsurat în punctul maxim aproximativ 400 de Gbps.

În concluzie, atacurile DDoS de la începutul acestui an s-au concentrat asupra infrastructurii, au fost mai scurte ca durată, însă mai multe şi de o intensitate mai mare.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *