Target: ţinta hackerilor

tinta

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Target, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din S.U.A, a anunţat pe blogul oficial că au fost furate datele cardurilor clienţilor care au făcut cumpărături în magazinele lor, între 27 noiembrie şi 15 decembrie.

Date însemnând: nume, numărul cardului, data de expirare şi ultimele 3 cifre ale acestuia, exact ceea ce-ţi trebuie pentru a face cumpărături on-line. Se estimează că au fost furate informaţiile a aproximativ 40 de milioane de carduri.

Compania a anunţat autorităţile şi a contractat o firmă privată de securitate IT, pentru a cerceta incidentul. În acelaşi timp, încearcă să trimită până la începutul săptămânii viitoare, e-mail-uri către toţi cei păgubiţi.

Experţii în fraudă informatică spun că deja au început să se vândă pe Internet cardurile furate de la Target. Acestea sunt comercializate cu sume între 20 şi 100 de dolari, în funcţie de valoarea lor şi sunt folosite pentru a face cumpărături on-line şi pentru a achiziţiona carduri cadou, pe care apoi le transformă în bani.

Am văzut şi eu o mulţime de oameni care se plâng pe diferite forumuri că deja a început să le dispară bani de pe card. Cineva spunea că s-au făcut atât de multe cumpărături de pe contul lui, încât cei de la American Express l-au sunat să-l întrebe despre ele, astfel a putut să le anuleze şi să-şi schimbe cardul.

Foto: Allen

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Bine macar ca si-au dat seama de furt… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *