Detalii bancare sustrase de la Neiman Marcus

neiman marcus

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Datele bancare ale clienţilor retailerului american Neiman Marcus, care are ca activitate comercializarea obiectelor de lux, au fost sustrase, conform companiei de securitate IT Sophos.

Oficialii Neiman Marcus au confirmat sâmbătă că hackerii au reuşit să pătrundă în serverele lor şi au accesat informaţiile de plată ale vizitatorilor magazinului. Breşa de securitate a fost identificată la jumătatea lunii decembrie, atunci când un număr nedezvăluit de cărţi de credit au fost compromise.

Oficiali ai companiei au spus, prin vocea purtătorului de cuvânt, Ginger Reeder:

„Am fost informaţi de către procesatorul nostru de plăţi, despre faptul că la jumătatea lunii decembrie, tranzacţii neautorizate au fost efectuate de pe cărţile de credit ale unor cetăţeni americani, la scurt timp după ce au făcut cumpărături în magazinele Neiman Marcus.

Am contactat autorităţile şi lucrăm activ cu serviciile secrete americane, procesatorii de plăţi şi o firmă de securitate IT, pentru a investiga situaţia. La data de 1 ianuarie, firma de securitate IT a descoperit anumite indicii, care arătau faptul că firma noastră a fost victima unui atac informatic şi probabil cărţile de credit ale unora dintre clienţii noştri au fost compromise. De atunci, am făcut paşi mari pentru a securiza mai bine informaţiile pe care le deţinem.

Siguranţa datelor clienţilor Neiman Marcus este întotdeauna o prioritate şi regretăm orice neplăcere cauzată de atacul cibernetic. Atât cât ne stă în putinţă, vom încerca să-i avertizăm pe utilizatorii despre ale căror carduri avem date că au fost folosite ilegal, după ce au făcut cumpărături în magazinele noastre.”

Acest atac vine după cel mult mai important, în care au fost furate, după ultimele calcule, peste 100 de milioane de cărţi de credit ale vizitatorilor retalilerului american Target.

Foto: army.arch

Da-i share pe:
TwitterFacebook

Un comentariu

  1. Acum sau m-ai tarziu vom lua solutia „tatazelor” de la tara , bani la sutien sau la soseta 😀

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *