NSA, RSA şi “Bsafe”

spionaj

Documente secrete ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) făcute publice de către Edward Snowden, au arătat că agenţia americană a semnat un contract în valoare de zece milioane de dolari cu una dintre cele mai importante firme din industria de securitate IT (RSA), pentru a-şi promova algoritmul de criptare propriu, scrie Reuters.

Până aici nimic care să îţi atragă atenţia, numai că acel algoritm de criptare despre care NSA le-a spus celor de la RSA că este un avans tehnologic în domeniu, conţinea găuri de securitate pentru a putea fi exploatate de către aceştia.

Atât angajaţi foşti cât şi actuali ai RSA le-au spus celor de la Reuters că a lor companie nu a ştiut despre acel “backdoor” promovat într-o unealtă denumită (ironic) Bsafe, care era folosită pentru a mări gradul de siguranţă al calculatoarelor personale şi a altor produse.

După ce au fost făcute publice documente în care era prezentată slăbiciunea acelei formule NSA, RSA le-a cerut clienţilor să înceteze în a o mai folosi.

RSA este cunoscută ca fiind o companie care a jucat un rol decisiv în blocarea eforturilor NSA de a pune un cip de spionaj, într-o varietate mare de computere şi dispozitive de comunicaţii, în 1990.

Aceştia au mai declarat şi: “RSA acţionează întotdeauna numai în interesul clienţilor şi sub nicio formă RSA nu a pus programe “backdoor” în produsele sale. Deciziile în ceea ce priveşte caracteristicile şi funcţionalitatea produselor noastre, ne aparţin”.

NSA nu a dorit să comenteze aceste dezvăluiri.

Foto: Kit

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *