NSA, RSA şi „Bsafe”

spionaj

Documente secrete ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) făcute publice de către Edward Snowden, au arătat că agenţia americană a semnat un contract în valoare de zece milioane de dolari cu una dintre cele mai importante firme din industria de securitate IT (RSA), pentru a-şi promova algoritmul de criptare propriu, scrie Reuters.

Până aici nimic care să îţi atragă atenţia, numai că acel algoritm de criptare despre care NSA le-a spus celor de la RSA că este un avans tehnologic în domeniu, conţinea găuri de securitate pentru a putea fi exploatate de către aceştia.

Atât angajaţi foşti cât şi actuali ai RSA le-au spus celor de la Reuters că a lor companie nu a ştiut despre acel „backdoor” promovat într-o unealtă denumită (ironic) Bsafe, care era folosită pentru a mări gradul de siguranţă al calculatoarelor personale şi a altor produse.

După ce au fost făcute publice documente în care era prezentată slăbiciunea acelei formule NSA, RSA le-a cerut clienţilor să înceteze în a o mai folosi.

RSA este cunoscută ca fiind o companie care a jucat un rol decisiv în blocarea eforturilor NSA de a pune un cip de spionaj, într-o varietate mare de computere şi dispozitive de comunicaţii, în 1990.

Aceştia au mai declarat şi: „RSA acţionează întotdeauna numai în interesul clienţilor şi sub nicio formă RSA nu a pus programe „backdoor” în produsele sale. Deciziile în ceea ce priveşte caracteristicile şi funcţionalitatea produselor noastre, ne aparţin”.

NSA nu a dorit să comenteze aceste dezvăluiri.

Foto: Kit

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *