NSA plantează soft de spionaj în hardware

spionaj

Dacă ultimul scandal care avea în prim plan agenţia americană nu a fost suficient, iată că vine altul legat tot de aceştia.

Conform celor de la spiegel.de, dovezi despre puterea NSA şi implicarea acestora în viaţa oamenilor de zi cu zi, au apărut când locuitorii oraşului San Antonio, din Statele Unite, nu au mai putut să-şi deschidă uşa garajului, din cauză că antenele Agenţiei de Securitate Naţională emiteau pe aceeaşi frecvenţă.

Tot aceştia au mai scris, bazându-se pe documente interne ale agenţiei, că NSA a plantat programe de spionaj direct în componentele calculatorului: cipurile plăcilor de baza (BIOS), hard disk-uri, routere etc ale companiilor uriaşe din domeniul tehnologiei inteligente, precum Cisco, Samsung, Maxtor, Dell, Western Digital s.a.m.d.

Până acum nu este clar dacă giganţii IT au ştiut despre acest lucru, însă cei de la Cisco au spus că ei nu lucrează cu nicio agenţie guvernamentală şi nici nu şi-au slăbit securitatea echipamentelor prin introducerea în acestea de soft rău-intenţionat.

Hai să discutăm un pic despre ce înseamnă că au virusat programele componentelor calculatoarelor (hardware).

Indiferent de ce sistem de operare îţi alegi, de câte ori îl schimbi, de anti-virusul pe care-l instalezi în P.C. şi orice alt lucru pe care îl faci cu gândul la o securitate cât mai bună a calculatorului şi implicit a datelor tale, aceste operaţiuni nu te ajută cu nimic, deoarece dacă există programe de spionaj în softul componentelor, acestea se vor încărca de fiecare dată cu mult înaintea sistemului de operare.

Iată de ce nu mai folosesc de mulţi de zile programe anti-virus, deoarece ştiu ce trebuie să fac sau să nu fac pentru a nu mă virusa “Ghiţă” de la colţul străzii şi oricum calculatorul meu, al tău, este ca o carte deschisă pentru NSA, dacă folosesc astfel de tehnici.

Foto: Kit

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *