SUA acuză China de spionaj informatic

spionaj

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii a pus sub acuzare cinci ofiţeri ai armatei chineze, aceştia fiind bănuiţi de spionaj informatic îndreptat împotriva a şase companii americane din domeniul energetic, scriu cei de la NBC News.

Dacă până acum au mai existat astfel de acuzaţii ale americanilor, cu privire la activitatea hackerilor despre care se crede că sunt finanţaţi direct de către statul chinez, aceasta este pentru prima dată când se trece de la declaraţii la fapte, deoarece “Totul are o limită!” a spus ministrul Justiţiei, Eric Holder.

Activitatea de spionaj s-a desfăşurat pe parcursul a opt ani şi a avut ca scop aflarea strategiilor companiilor respective, în beneficiul firmelor chinezeşti, ceea ce a condus la pierderea locurilor de muncă ale americanilor.

Ministerul de Externe chinez a reacţionat prompt, declarând că acuzaţiile americanilor nu au o bază reală şi că acestea vor afecta atât cooperarea dintre cele două state, cât şi încrederea reciprocă.

Reacţia autorităţilor americane vine şi după ce anul trecut mai multe ziare din SUA, printre care Washington Post, se pare că au fost tot ţinta hackerilor chinezi. Atunci, la fel ca acum, acuzaţiile au fost respinse categoric, fiind catalogate drept iresponsabile.

Tot în acea perioadă, expertul american în securitate IT, Marc Zwillinger, a spus: “În zilele noastre, singurele calculatoare care nu sunt puse în pericol de acţiunile hackerilor guvernamentali chinezi, sunt cele oprite, scoase din priză şi aruncate pe bancheta din spate a maşinii”.

Deocamdată nu se ştie care-i modalitatea prin care americanii vor putea să-i aducă pe cei cinci chinezi în faţa justiţiei.

Foto: Kit

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *