China a suspendat cooperarea cu SUA, pe probleme de securitate IT

spionaj informatic

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

China a suspendat cooperarea cu SUA, pe probleme de securitate IT, după ce autorităţile americane au pus sub acuzare cinci ofiţeri ai armatei chineze, aceştia fiind bănuiţi de spionaj informatic îndreptat împotriva a şase companii din domeniul energetic, scriu cei de la Security Week. Mai mult, chinezii au decis să interzică folosirea celui mai nou sistem de operare al companiei Microsoft, Windows 8, acesta nemaiputând fi instalat pe calculatoarele noi guvernamentale.

De asemenea, oficialii de la Beijing l-au convocat pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii şi au acuzat Washingtonul că foloseşte standarde duble, afirmând că există informaţii conform cărora americanii au spionat China timp de mulţi ani, la toate nivelurile.

Pentru mine este clar că toată lumea spionează pe toată lumea, în căutarea celei mai de preţ arme a vremurilor noastre: informaţia. Şi pentru cele două ţări era la fel de limpede toată treaba, numai că au ales să joace pe modul silenţios, adică ceva de genul “care pe care”, asta până când chinezii s-au dovedit mai abili în ale spionajului şi a început să-i doară la buzunar pe americani.

Foto: digitalpimp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *