Cum să actualizezi Windows XP

unelte

După cum ştiţi, suportul pentru Windows XP a fost oprit la data de 8 aprilie, anul acesta, asta însemnând că sistemul de operare al celor de la Microsoft nu va mai primi actualizări de securitate.

Acest lucru poate duce la compromiterea datelor de pe calculator, deoarece Microsoft va continua să ofere actualizări lunare de securitate pentru sistemele de operare care beneficiază de suport, hackerii vor face reverse engineering pe acele patch-uri, ca mai apoi să testeze dacă vulnerabilităţile afectează şi Windows XP.

Dacă până acum nu exista nicio posibilitate pentru utilizatori de acasă, care au ales să rămână pe bătrânul sistem de operare, de a mai putea actualiza Windows XP, iată că soluţia a venit din partea membrilor unui forum german (sebijk.com), scriu cei de la Softpedia News.

Aceasta constă în păcălirea serviciului Windows Update, că foloseşti Windows Embedded POSReady 2009 şi nu Windows XP. Windows Embedded POSReady 2009 este o versiune de Windows XP care rulează pe aproximativ 95% dintre bancomate şi care beneficiază de suport din partea Microsoft, până la data de 9 aprilie 2019.

Cum se procedează:

– deschizi Notepad ( start – run – notepad.exe – enter) şi dai copy-paste la:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
“Installed”=dword:00000001

– atunci când salvezi fişierul, selectezi “All Files” şi-l denumeşti cum doreşti tu, cu terminaţia .reg. De exemplu: actualizare.reg

– dai dublu click pe actualizare.reg, după care restartezi calculatorul.

De acum, ar trebui să poţi actualiza sistemul de operare Windows XP, însă nu se ştie dacă Microsoft va lua sau nu măsuri pentru a interzice acest lucru.

Foto: Daniel Go

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *