Cum să pui watermark pe poze, folosind Paint.NET

Dacă nu lucrezi cu un volum mare de imagini şi ai nevoie de o soluţie rapidă pentru a aplica watermark pozelor tale, una dintre rezolvări poate fi folosirea programului gratuit Paint.NET.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

De obicei, pentru pozele mele, aleg să pun un text solid, mic, în colţul din stânga jos, folosind clasicul Paint, deoarece am observat că dacă pun watermark mare, pe mijlocul imaginii, aceasta se măreşte într-un mod nejustificat, uneori se dublează/triplează şi nu mai ajung la nişte cifre rezonabile, nici măcar după comprimare. Îmi place să am un blog cât mai rapid, deci o poză mult prea mare se va încărca greu pentru utilizatorii care nu au Internet rapid, însemnând o experienţă neplăcută pentru aceştia.

Nu-mi place să instalez tot felul de programe pe calculator, pentru că Windows default este un sistem de operare destul de stabil. Problemele, din experienţă, apar când începi să aduni software pe care nici măcar nu-l foloseşti. Nu este cazul Paint.NET, deoarece îl am de ceva timp pe aici şi este folositor. În marea majoritate a cazurilor, dacă am posibilitatea să rezolv on-line ceea ce am de făcut, aleg această soluţie decât să instalez noi programe.

În ceea ce priveşte pozele personale, te poţi gândi că acele site-uri unde le încarci pentru a aplica watermark, au posibilitatea de a le reţine, pentru că aşa scrie în termenii şi condiţiile de utilizare sau chiar dacă nu este precizat pe acolo.

Fără să mai lungesc vorba, iată cum poţi să pui watermark pe poze, folosind Paint.NET:

– deschizi poza în Paint.NET

– sus, din meniul „Layers”, selectezi „Add New Layer”

– adaugi pe poză textul şi mărimea acestuia

– mergi iar la „Layers” şi alegi „Layer Properties”. Din fereastra care se deschide selectezi opacitatea textului, punând o valoare mai mică sau mai mare, în funcţie de cât de vizibil vrei să fie.

Pentru poza de mai jos, am ales opacitate 34. Poza originală avea 3,3 Mb (4608 x 3456), am micşorat-o în Paint la 1200 x 900, rezultând 425 Kb, am aplicat watermark şi a urcat la 743 Kb, după care am comprimat-o şi a ajuns la 165 de Kb.

tun parcul carol

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *