Cum să-ţi indexezi rapid site-ul în Google

indexare rapida site google

Citind în stânga şi în dreapta pe Internet, am observat că sunt mulţi care încă nu ştiu cum să-şi indexeze rapid site-ul în Google. Indexare în Google înseamnă că îţi va apărea site-ul în căutările importantului motor de căutare american, deci îţi va veni trafic de acolo. Evident, nu de la început şi nu mult.

Mă refer la indexare în Google, deoarece acesta este motorul de căutare al momentului, de unde vei primi cel mai mult trafic, atât timp cât scrii mult şi într-o manieră cât mai unică, dacă ne referim la bloguri. Evident, puteţi să vă înscrieţi site-ul şi în alte motoare de căutare, cum ar fi Yahoo, Microsoft Bing, Yandex, Ask şi aşa mai departe, deoarece vă vor veni vizitatori şi de acolo, însă nu la fel de numeroşi precum cei sosiţi din Google. Indexarea site-ului şi în alte motoare de căutare, nu are cum să dăuneze, aşa că este chiar indicat să o faceţi, dacă aveţi timp.

Revenind la cum să-ţi indexezi cât mai rapid site-ul în Google, pentru a fi prezent acolo şi a putea să te ocupi în continuare de alte lucruri importante, sunt mai multe modalităţi de a face acest lucru.

Există metoda clasică, atunci când îţi treci manual site-ul în formularul creat special de către compania americană, pe care-l puteţi găsi atunci când daţi search în acest motor de căutare după cuvintele “indexare google”. Este primul rezultat şi acolo vă puteţi înscrie site-ul pentru a fi adăugat în Google. Această metodă de indexare în Google este destul de învechită şi, cel mai important, nu este rapidă. Procedând aşa, poate dura mult până vă veţi vedea site-ul indexat în Google, deci trecem la metoda cea mai rapidă de a ne apărea site-ul în căutările Google.

Pentru a-ţi indexa cât mai rapid site-ul în Google, ai nevoie de o trimitere către acesta, adică de un link. Acel link poate proveni de oriunde, însă indicat ar fi să vină din Google+, reţeaua de socializare a companiei americane.

Cea mai rapidă metodă de indexare a site-ului în Google este cu ajutorul Google+, deoarece aşa cum vă scriam mai demult, citând specialişti în optimizare pentru motorul de căutare (SEO – Search engine optimization), în articolul “SEO 2014: Google+, Google Hummingbird, hosting“, tot ceea ce faceţi pe reţeaua de socializare Google+, se răsfrânge în motorul de căutare.

Paşii de urmat pentru a-ţi indexa rapid site-ul în Google, folosind reţeaua de socializare Google+, sunt simpli şi uşor de parcurs de către oricine, chiar şi de cei care nu au suficientă experienţă în aşa ceva: îţi creezi un cont pe Google+, pentru că oricum vei avea nevoie de el şi dai share unui articol scris de tine pe site-ul, blogul, respectiv sau direct către indexul acestuia (de exemplu, către www.cik.ro).

Dacă utilizezi metoda de indexare rapidă a site-ului în Google, folosind Google+, site-ul îţi va apărea în search-ul mtotorului de căutare, cam în 24-48 de ore de când ai făcut acea trimitere către el, adică din momentul când ai trimis acel link înspre site.

Mare atenţie, că unora li se poate părea că site-ul lor nu a fost indexat în Google, deşi acest lucru s-a întâmplat, din cauza faptului că nu-l găsesc atunci când îl caută. Dacă discutăm despre un site nou, atunci când îl vom căuta în Google, cel mai probabil ne va apărea drept recomandare un site asemănător cu al nostru, însă mult mai vechi şi care are o autoritate mult mai mare în motorul de căutare.

De exemplu, dacă noi avem site-ul exemplusite.ro şi există alt site, mult mai vechi decât al nostru, denumit exemplusite.com, atunci când tu vei căuta exemplusite.ro, mai ales în primele zile de la indexare, îţi va apărea exemplusite.com. De multe ori, asta îi face pe cei care îşi caută site-ul, să creadă că al lor nu a fost indexat încă, deoarece nu observă căsuţa de search unde scrie “Încearcă varianta cu exemplusite.ro” pe care dacă dăm click, ne vom vedea site-ul indexat.

Evident, de aici şi până la a ajunge să primim vizitatori mulţi din Google, este cale lungă, dar, cel puţin, acum ştim cum să ne indexăm cel mai rapid site-ul în Google.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *