SEO pe care să nu-l faci în 2014

optimizare seo blog

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Dacă până acum am scris despre cum să-ţi optimizezi site-ul pentru motoarele de căutare, acest articol este despre ce să nu încerci în acest domeniu.

Sunt greşeli pe care le-am făcut şi o să le scriu aici, pentru a nu pierde şi voi timp preţios.

Când vorbesc de search engine optimization mă refer în special la Google, deoarece este cel mai important motor de căutare şi din el vine cel mai mult trafic.

1. Comentarii pe bloguri, cu semnătură.

Mulţi „specialişti” SEO recomandă să laşi pe bloguri comentarii relevante la articole şi la sfârşitul lor să-ţi pui semnătura, link-ul către site-ul tău.

Fals.

Din cercetările mele, deocamdată, nici nu creşti în Google, nici nu scazi dacă realizezi acest lucru, deci lucruri care nu te ajută decât la pierdut timpul nu are rost să le faci.

2. Link-ul pe forumuri cu PageRank mare.

O metodă des întâlnită, în anii trecuţi, de a-ţi creşte poziţia în motorul de căutare, era să foloseşti o opţiune întâlnită pe aproape orice forum şi anume să-ţi treci site-ul în căsuţa de pe profilul tău, dedicată acestui lucru.

Pe lângă asta, puteai să-ţi pui şi la semnătură link cu ancoră.

De fiecare dată când am încercat acestu lucru, nu numai că nu m-a ajutat, aşa cum s-a întâmplat în primul exemplu, dar mi-a scăzut poziţia în Google pe toate cuvintele cheie pentru care reuşisem să-mi aduc  blogul pe prima pagină.

Acesta este un semn clar că pentru SEO 2014 nu trebuie să faceţi asta, deoarece nu este pe placul importantului motor de căutare.

Unii chiar şi-au făcut o ocupaţie din a vinde liste cu astfel de link-uri, deci nu cumpăraţi aşa ceva pentru că mai daţi şi banii degeaba pe ele.

3. Site-urile de traffic exchange.

Sunt voci din domeniul SEO care spun că dacă nu ai trafic pe blogul tău, nici Google nu trimite vizitatori către tine.

Corect, însă pentru acest lucru nu trebuie să folosiţi site-urile care permit schimbul de trafic între useri, deoarece o să vă crească bounce rate-ul.

Asta înseamnă că Google o să vadă că vizitatorii voştri intră şi ies repede de pe site şi o să creadă că nu aveţi conţinut relevant, deci indexare bună din părţi.

Sper să vă fie de folos aceste sfaturi şi spor la un loc cât mai bun în Google!

Foto: Infocux Technologies

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

3 comentarii

  1. Un alt tip de linkuri care nu mai sunt recomandate ar fi cele din guest posting. Google intentioneaza sa penalizeze siteurile care au asemenea linkuri.

  2. Am citit si eu despre asta, guest posting nu mai este recomandat in schimb se spune ca acum cea mai buna metoda este google+

  3. Foarte interesante observatiile din acest articol1
    Am observat ca – in cazul forumurilor, la partea cu semnatura in special – au scazut expresiile utilizate – se pare ca pot exista aici linkuri cu semnatura, dar cu o ancora necomerciala, asa se zice de catre specialisti in SEO, asta e trendul in 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *