Scriem cu diacritice pe blog sau fără?

diacritice blog

În cazul în care ai o idee foarte bună, crezi că mânuieşti foarte bine condeiul virtual, precum Simona Halep a sa rachetă de tenis, este timpul să-ţi deschizi blog şi să le arăţi şi altora de ce eşti tu în stare.

Dacă te-ai hotărât să-ţi faci blog, prima încercare peste care trebuie să treci, este să alegi un nume cât mai potrivit pentru acesta, în funcţie de ceea ce doreşti să realizezi în continuare. Nu există un tipar anume pentru un nume de succes, însă poţi găsi pe Internet anumite recomandări legate de lungimea acestuia, de felul în care este el prietenos cu utilizatorii şi motoarele de căutare etc. Cu toate acestea, felul în care sună acest nume, ţine doar de creativitatea ta. Unii aleg denumiri mai lungi, alţii mai scurte, unii îşi pun numele la domeniu, alţii cuvinte la întâmplare, unii vor un nume mai haios, alţii mai serios şi aşa mai departe.

După ce ai trecut de această fază şi ai găsit cel mai potrivit nume pentru blogul tău, este timpul să-ţi iei hosting de calitate, deoarece numai aşa ideea ta minunată poate avea o şansă de a exista în online. Nu o să mai insist pe acest subiect, deoarece v-am mai scris de atâtea ori în legătură cu el.

Următorul pas este să-ţi găseşti o tema care se mulează cel mai bine pe preferinţele tale, după care să o optimizezi pentru o încărcare cât mai rapidă a blogului. Un blog rapid înseamnă un vizitator fericit.

În cazul în care ai depăşit toate aceste mici/mari obstacole, este timpul să scrii. Când vine vorba de aşa ceva, mereu au existat discuţii dacă trebuie să scrii cu diacritice pe blog sau fără.

Din punctul meu de vedere, scrisul cu diacritice este un chin, însă unul necesar, deoarece aşa cum îţi faci un site rapid, din respect pentru vizitatorii tăi, la fel trebuie să procedezi şi cu scrisul, arătând tot consideraţie faţă de ei şi limba română. Înainte de a-mi deschide blog, nu am scris niciodată pe calculatorul de acasă cu diacritice, deoarece nu a fost cazul.

Nu m-am obişnuit nici acum cu ele şi am ales să le adaug online, pe site-urile de profil, deoarece ştiţi că nu-mi place să instalez pe calculator programe pentru care pot găsi rezolvarea pe Internet. Această tehnică este bună pentru a pune diacritice pe majoritatea cuvintelor, însă sunt şi unele pe care acel program nu le ştie, acolo intervenind eu cu alt+shift, pentru a schimba din engleză în română.

Spun că scrisul cu diacritice este un chin, deoarece în timpul pe care l-am pierdut cu adăugarea acestora pe prezentul articol, mai puteam realiza încă trei. Există şi părţi bune, fiindcă atunci când adaug diacritice pot corecta ceea ce am aşternut pe foaia virtuală, fiindcă scriu repede şi de multe ori încurc literele între ele, încep o propoziţie şi-mi dau seama că am repetat cuvinte în mod inutil, pe care apoi le şterg, după care uit să mai fac acordul dintre subiect şi predicat, ca la urmă să iasă o ciorbă scrisă de cineva care îţi poate lăsa impresia că are probleme la mansardă. Dacă înmulţesc acest lucru, cu faptul că sunt un mare aiurit, aveţi parte de imaginea mea completă.

Însă nu mereu s-a pus în discuţie dacă să scriem cu diacritice sau nu, numai din punctul de vedere al felului în care arată blogul nostru, ci şi din cel al optimizării pentru motorul de căutare (SEO – Search Engine Optimization).

Unii afirmau că nu este bine să scrii cu diacritice, deoarece îţi dăunează la SEO, alţii spuneau că nu contează felul în care scrii, deoarece Google a învăţat de mult timp toate aceste lucruri. Le dau dreptate celor din urmă, fiindcă, din cercetările mele, scrisul cu diacritice nu influenţează cu nimic negativ felul în care sunt găsite articolele tale în motoarele de căutare.

În concluzie, băgaţi tare pe diacritice, deoarece folosirea lor reprezintă singurul mod de a scrie, în întregime, corect în limba noastră.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

One Comment

  1. Eu scriu de f mult timp fara diacritice. M-am obisnuit asa, e prea complicat sa pun si diacritice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *