Securitate IT în fiecare zi 36

Securitate IT în fiecare zi 36

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Naked Security: “Apple iCloud – 3 sfaturi pentru a-ţi păstra în siguranţă pozele şi alte date.”

După ce poze compromiţătoare ale mai multor celebrităţi au fost postate pe Internet în această săptămână, Apple a spus că nu a găsit dovezi cum că acest lucru s-ar fi produs din cauza unei breşe de securitate a sistemelor sale, însă, cu toate acestea, mai mult conturi iCloud au fost compromise.

Cei de la Apple au spus că asta s-a întâmplat din cauză că mai multe conturi individuale au căzut pradă unei tehnici clasice: ghicirea datelor de logare ale victimelor.

Evident, nu doar starurile de cinema au date sensibile pe dispozitivele lor Apple, ci şi angajaţii diverselor companii, precum şi oamenii de rând, tocmai de aceea iată trei sfaturi pentru a-ţi ţine în siguranţă pozele şi alte date:

1. Foloseşte o parolă sigură

Acesta este cel mai uşor lucru pe care îl poţi face. Exact cum vă sfătuiam şi eu zilele trecute, la fel o fac şi cei de la compania de securitate IT Sophos.

Folosiţi parole diferite pentru fiecare cont, în caz că una este aflată, nu veţi pierde datele din toate conturile.

O parolă sigură, scriu cei de la Naked Security, este una formată din cel puţin 14 caractere, evitând să folosiţi cuvinte reale, însă utilizaţi litere mici, litere mari, numere şi simboluri. Dacă aveţi probleme în a reţine o astfel de parolă, folosiţi un manager pentru ea.

2. Limitează ceea ce pui în back-up-ul iCloud

Este timpul să verifici lucrurile pe care le pui în back-up-ul iCloud. Mergi la setări, folosind dispozitivul tău şi selectează iCloud.

Aici vei vedea o listă cu toate aplicaţiile de pe dispozitivul tău, care sunt salvate în cloud, fiecare putând fi dezactivată, după preferinţe.

3. Opreşte iCloud şi fă un back-up local

Dacă simţi că folosirea unui cont de iCloud nu este sigură în ceea ce priveşte datele tale, poţi renunţa de tot la el, ştergându-l.

Mergi la sertari, selectează iCloud, dă-i scrool până ajungi la opţiunea de a şterge contul.

Asta înseamnă că nu vei mai avea back-up pentru fişierele tale, însă poţi oricând să utilizezi alternativa manuală Apple iTunes.

Pentru a face acest lucru, fii sigur că ai ultima versiune a iTunes, conectează dispozitivul iOS la calculator, alege “File”, apoi “Devices” şi “Back-up”.

Dacă utilizezi această alternativă, nu uita să continui să faci back-up din când în când.

2. SC Magazine: “Namecheap, despre atacul asupra sistemului său de login.”

Pentru că tot vorbeam mai sus de importanţa unei parole sigure şi unice pentru fiecare cont, aici este vorba tocmai despre aşa ceva.

În cazul celor de la Namecheap, hackerii au furat baze de date care conţineau datele de logare ale unor utilizatori, din altă parte, pe care le-au folosit să vadă dacă se potrivesc şi în cazul companiei de web hosting.

Multe nu s-au potrivit, multe s-au potrivit. De asta nu este bine să jucaţi ruleta rusească în ceea ce priveşte site-urile voastre şi să vă schimbaţi parolele dacă le aveţi la fel în cazul mai multor conturi.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *