Google PageSpeed 100 / 100

Imediat dupa ce am schimbat tema blogului, am observat ca site-ul se incarca mult mai greu. Cam intr-o secunda si jumatate, ceea ce pentru altii poate este normal, insa mie mi se pare mult.

Evident, tema noua WordPress, mai mare decat cea veche, care a fost realizata folosind tehnologii mai noi (HTML5) si care apeleaza JavaScript. Chiar si asa, trebuia facut ceva pentru a reduce timpul de incarcare, cu atat mai mult cu cat blogul aparea in Google PageSpeed ca avand multe probleme de rezolvat. Cea mai grava dintre acestea, mi s-a parut cea in legatura cu durata mult prea mare de raspuns a serverului.

M-am apucat de testat, de micsorat, de optimizat si, pana la urma, am reusit sa indeplinesc toate cerintele Google PageSpeed, varianta desktop (index), obtinand un punctat de 100 / 100. Pentru mobil, am ajuns la 79 / 100, insa cel mai mult conteaza ca acum blogul se incarca mult mai repede. Din Romania, la prima incarcare, obtine valori cuprinse intre 250 – 500 ms, iar din cache 20 – 30 ms. Pe testul de pe Pingom, durata de incarcare a blogului este cam de 500 de milisecunde, pe serverul din Olanda.

Google PageSpeed 100

De fapt, nici nu-i nevoie de vreun test, pentru ca se incarca vizibil mult mai rapid.

Mi-ar placea sa vad ca toti cei care au bloguri se preocupa de felul in care acestea se incarca, insa, din pacate, nici prin Romania, nici prin afara, nu se da o prea mare importanta acestui lucru. Cam toate site-urile pe care le-am testat de-a lungul timpului, nu respecta cerintele Google PageSpeed, unele dintre acestea putand fi realizate foarte repede.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

4 Comments

 1. Un font mai ok? Mai lizibil? Mă dor ochii de la actualul… 🙁

 2. :)) stiu ca e cam tarziu sa ma trezesc sa comentez, dar unde e acel pagespeed de 100/100? Adica vad ca pe mobile ai 91/100 iar pe desktop 99/100.
  Nu cred ca ai rezolvat problema cu browser cache pentru analytics.
  Daca remediezi acea problema, mai mult ca sigur o sa ai 100/100.

  • Actualizare: vezi ca am scris un articol despre Google PageSpeed 100/100 si am facute niste teste de incarcare.

   ___________

   Da, articolul este din iulie 2015. Ai ajuns un pic tarziu. 🙂

   Intre timp, am schimbat tema blogului, sa fiu la zi cu tehnologiile noi, sa fie responsive.

   Ciprian, treaba cu Google PageSpeed 100/100 este mai mult sa te simti tu bine, nu pentru ca ar avea vreun efect pentru Google. Am atins si eu aceasta valoare si imi pare bine ca mai sunt oameni pasionati de incarcare rapida site.

   Cand spun ca nu are efect in Google, ma refer la faptul ca motorul de cautare nu stie sa faca diferenta intre 91/100 – 99/100 si 100/100. El stie sa faca intre rosu, portocaliu si verde. Culoarea verde incepe la un punctaj de 85/100, daca tin eu bine minte si primesti chestia cu: “Perfect! Această pagină aplică majoritatea celor mai bune practici privind performanța și ar trebui să ofere o experiență bună a utilizatorului”.

   In practica, nu sa obtii un scor perfect in Google PageSpeed este cel mai important, ci sa ti se incarce cu adevarat repede blogul tau WordPress.

   Adica o pagina cat mai mica, eu avand un index (prima pagina) in jur de 150 kB si cat mai putine cereri, 21. Blogul meu a fost facut cu gandul de a se incarca rapid de pe orice dispozitiv si de pe orice conexiune Internet.

   M-am uitat un pic pe blogul tau si am facut un test de incarcare pe Tools Pingdom. Imi pare bine ca ai un blog optimizat, cu requesturi putine, deoarece majoritatea sunt la pamant, nu doar in Romania, ci si prin afara.

   Chiar si asa, pe acel test, pe serverul din Stockholm, blogul meu se incarca mai repede cu vreo 300 de milisecunde decat al tau. Hai cu optimizarile, sa te vad ca ma intreci pe incarcare. Evident, cu poze pe blog si alte chestii, nu doar scris, ca asa e usor.

   Iti lansez provocarea de a ma bate pe viteza, daca tot discutam despre optimizare WordPress.

   Go for IT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *