Eroare actualizare plugin WordPress

eroare plugin wordpress

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Am un plugin WordPress fantastic, pentru ca dezvoltatorul lui il actualizeaza in fiecare zi, sau o data la cateva zile. Nu stiu de ce, probabil pentru ca-i este drag de el, deoarece nu-i adauga cine stie ce functii noi si nici nu-i vorba de repararea unor gauri de securitate ale acestuia. Mi-ar placea sa-l actualizeze o data pe luna si sa adauge atunci toate functiile pe care le doreste. Evident, daca nu-i vorba despre vreo problema de securitate.

Cu toate acestea, nu m-ar deranja atat de mult, daca dupa fiecare actualizare nu ar trebui sa micsorez anumite fisiere ale pluginului (imagini, JavaScript), deoarece sunt necomprimate si afecteaza scorul Google PageSpeed si, implicit, viteza de incarcare a blogului. Mai rau este ca nici nu exista vreo modalitate oficiala de a crea „WordPress child plugin” si nici nu-i recomandat sa faci acest lucru, ci sa discuti direct cu dezvoltatorii pluginului.

Cred ca asta o sa si fac, pana la urma, mai ales dupa ceea ce s-a intamplat ieri, atunci cand am incercat sa actualizez pluginul „Yuzo ̵ ̵ ̵ Related Posts”, deoarece despre el este vorba, si am plecat de acasa.

Incepand cu WordPress 4.2, actualizarea pluginurilor se face intr-un mod mult mai „silentios”, ceea ce este bine, daca se face. Pentru ca ieri nu s-a facut, iar blogul a intrat intr-o „mentenanta programata” infinita. Acesta era mesajul pe care-l puteai citi cand accesai blogul.

Nu doar prima pagina a blogului, ci si pagina de autentificare. Asta inseamna ca nu mai puteai sa faci nimic, in afara de a privi cum blogul tau se afla in procesul de „mentenanta programata”.

Este prima data cand vad o astfel de eroare, dupa ce un plugin WordPress nu reuseste sa se actualizeze, desi nu au fost probleme cu gazduirea si conectivitatea acesteia.

Rezolvarea: CPanel – restaurat backup cu o zi in urma, doar pentru acel plugin – accesat interfata WordPress, pentru ca acum mergea – actualizat iar plugin, de data asta fara eroare.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

2 comentarii

  1. Dar nu s-a facut un fisier maintenance in root? Daca-l stergeai pe ala… ar fi trebuit sa isi revina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *