Update Internet Explorer, inclusiv pentru Windows XP

internet explorer

Vă scriam eu aici că firma de securitate IT FireEye a detectat faptul că o vulnerabilitate zero-day în Internet Explorer, prezentă în versiunile 6-11 ale browserului, este exploatată de către hackeri pentru a lua acces în calculatoarele victimelor, acestea netrebuind să facă altceva decât să intre pe site-urile compromise.

Microsoft a anunţat, la data de 1 mai, că va lansa astăzi un update pentru această problemă şi s-a ţinut de cuvânt, actualizarea care repară această gaură de securitate fiind în prezent disponibilă pentru toţi utilizatorii produselor companiei, inclusiv pentru cei care încă folosesc Windows XP.

Decizia de a actualiza sistemul de operare care în prezent nu mai beneficiază de niciun fel de suport pentru utilizatorii normali, doar pentru firmele care au cumpărat cu bani mulţi încă un an de linişte, este una cel puţin surprinzătoare, mai ales că Microsoft, prin vocea managereului sau general – Adrienne Hall, a scris pe blogul companiei că s-a făcut mult prea mult caz pe acest subiect, în realitate existând foarte puţine atacuri în legătură cu acest exploit.

Adrienne Hall susţine că au făcut o excepţie actualizând toate versiunile de Windows XP, datorită/din cauza faptului că această vulnerabilitate critică a apărut în preajma datei de 8 aprilie, atunci când a încetat orice fel de suport pentru vechiul sistem de operare, însă nu a uitat să precizeze că acest lucru nu înseamnă o readucere la viaţă, îndemnând la update pe toţi utilizatorii lui.

Aceste explicaţii mi se par cel puţin bizare, eu înţelegând de aici că a fost vorba într-adevăr de o problemă majoră de securitate şi în cazul în care mai apar astfel de situaţii, există posibilitatea de a mai vedea rezolvări de genul.

Foto: Sean MacEntee

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *