Vulnerabilitate Internet Explorer zero-day

vulnerabilitate

A fost identificată o vulnerabilitate de ultimă oră (zero-day), exploatată pe Internet şi pe care hackerii o folosesc pentru a instala viruşi (malware) în calculatorul victimelor, cu ajutorul atacurilor de tip “drive-by”.

Un atac de tip “drive-by” înseamnă deturnarea vizitatorilor de pe site-urile legitime, către cele ale hackerilor unde sunt păcăliţi (îţi lipseşte un codec, PC-ul tău are erori etc) să instaleze viruşi, după care sunt duşi înapoi pe site-ul pe care doreau să intre iniţial, fără măcar a şti că s-au infectat.

Până acum au fost detectate ca ţinte ale acestei vulnerabilităţi, versiunile în engleză ale IE 7 şi 8 pe Windows XP şi 8 pe Windows 7, însă cercetătorii de la firma de securitate FireEye au spus că în urma verificărilor lor sunt vulnerabile toate versiunile de Internet Explorer, de la 7 până la 10.

Cum tot a fost lansată azi ultima versiune de Internet Explorer (11), iată un bun motiv pentru cei care-l folosesc browser principal, să actualizeze.

Foto: FutUndBeidl

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *