Ce anti-virus folosim în 2014?

antivirus

Probabil mulţi dintre voi vă întrebaţi: “Ce soluţie anti-virus voi folosi în 2014?” sau “Care este cel mai bun anti-virus în 2014?”

Răspunsul meu: voi.

Voi sunteţi cel mai bun anti-virus şi o spun ca unul pasionat de domeniu, care s-a tot plimbat pe site-ul/forumul Kaspersky, pe VirusList.com (mai nou SecureList.com, de prin 2005.

Tot stând pe acolo de câţiva ani buni, nu mai folosesc niciun anti-virus, deoarece ştiu tot ce trebuie să fac, sau să nu fac, pentru a nu mă virusa.

Firewall-ul din Windows este suficient.

Iată câteva sfaturi utile pentru a nu te virusa:

– foloseşte cât mai puţine programe piratate, sau deloc dacă este posibil

– actualizează sistemul de operare şi toate celelalte programe de fiecare dată când apare o versiune nouă. Se ştie că vulnerabilităţile programelor sunt cel mai mare inamic al timpurilor pe care le trăim. Foloseşte SecuniaPSI, pentru a scana calculatorul de programe vulnerabile.

– înainte să instalezi un program, verifică semnătura digitală a acestuia (click dreapta pe el properties / digital signatures). Pentru programele care nu sunt semnate digital, ai grijă să le descarci din locaţii sigure.

– Foloseşte Process Explorer în loc de Task Manager şi setează-l să verifice on-line semnătura digitală a tuturor programelor care rulează pe PC

– din când în când, scanează calculatorul cu un utilitar gratuit, aşa cum este Malwarebytes, sau on-line, in cloud, cu Bitdefender QuickScan

– nu deschide orice executabil. Dacă nu eşti sigur de ce face un program, poţi folosi aplicaţia celor de la threatexpert.com (TEAApplet) şi vei primi un mail în care vei vedea orice fişier pe care-l creează acel program şi conexiunile pe care le realizează.

Ar mai fi multe sfaturi de dat, dar dacă le reţineţi pe acestea ar trebui să fiţi în regulă.

Dacă sunteţi genul care dă click pe orice, vă veţi virusa indiferent de programul anti-virus pe care îl folosiţi.

Dacă apare un virus care exploatează vreo vulnerabilitate critică în sistemul de operare, aşa cum a fost Conficker aka Kido, adică te virusezi doar dacă eşti conectat la Internet, atunci ne vom virusa cu toţii, indiferent dacă avem anti-virus sau nu.

Foto: Don

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *