Top 3 programe antivirus 2015

Top 3 programe antivirus 2015

În cazul în care sunteţi nehotărâţi în privinţa programului antivirus pe care să-l folosiţi anul viitor, m-am hotărât să scriu acest articol, bazat pe experienţa mea în domeniu, pentru a veni în ajutorul vostru. Este vorba despre un top 3 programe antivirus, pe care îl puteţi avea în vedere atunci când alegeţi pentru voi sau pentru altcineva softul ce va avea grjia de securitatea voastră informatică.

Înainte de a porni acest top 3 programe antivirus pentru 2015, trebuie să vedem prima dată dacă noi chiar avem nevoie de un astfel de software de securitate. În cazul în care sunteţi pasionaţi de securitate informatică şi consideraţi că ştiţi tot ceea ce trebuie să faceţi sau nu, pentru a nu vă virusa dispozitivele pe care le folosiţi, atunci, probabil, nu aveţi nevoie de o soluţie antivirus. Când spun că trebuie să ştiţi ce faceţi, mă refer să actualizaţi mereu toate programele care rulează pe dispozitivele voastre, să folosiţi un firewall, să nu instalaţi programe piratate sau luate din surse dubioase, să nu vizitaţi site-uri nesigure. Aceste lucruri care par mărunte, pot ţine la distanţă de voi problemele pe care le puteţi întâmpina atunci când vă virusaţi calculatorul. Printre aceste persoane sunt şi eu, care nu mai folosesc de mulţi ani de zile un program antivirus, preferând să mai arunc, din când în când, un ochi pe ceea ce a mai apărut nou în domeniu, pentru a fi la curent cu schimbările. Mereu am spus că educaţia este cel mai bun mod de a te proteja pe Internet.

În cazul în care nu sunteţi o persoană pasionată de securitate informatică, fiindcă aveţi alte lucruri de făcut, pe care voi le consideraţi mai importante, nu aveţi timp sau pur şi simplu nu sunteţi atraşi de aşa ceva, cel mai bine ar fi să folosiţi o soluţie antivirus, în încercarea de a vă proteja de ameninţările informatice care au devenit din ce în ce mai multe şi mai sofisticate.

Iată top 3 programe antivirus pe care le puteţi folosi cu încredere şi acum şi în 2015:

1. Kaspersky

Ruşii de la Kaspersky Lab au fost întotdeauna în topul preferinţelor mele, datorită modului în care au încercat mereu să ducă lucrurile înainte, prin cercetare. Evident, au existat şi câteva probleme, unele pe care le-am scris şi eu pe forumul lor, atunci când am considerat că este necesar, însă lucruri mai puţin pozitive vor exista întotdeauna, indiferent de domeniul despre care discutăm, ceea ce contează cu adevărat fiind modul în care evoluează treburile în marea majoritate a timpului, iar cei de la Kaspersky sunt cei mai buni dintre cei buni.

Sunt cei mai buni dintre cei buni, pentru că într-o perioadă în care nimeni nu mai bagă bani în nimic, din cauza crizei financiare mondiale, ei nu au oprit motoarele, continuând să investească masiv în cercetare, ceea ce a condus la apariţia unor tehnologii noi care să vină în sprijinul securităţii informatice, tehnologii care au fost patentate în mai multe ţări.

Evident, toate aceste noi tehnologii din domeniul securităţii IT nu au apărut de unele singure, ci datorită faptului că firma Kaspersky a investit în oameni. Au adus, în mare parte, crema lumii securităţii informatice. Dacă vreţi, cei de la Kaspersky sunt un fel de Barcelona ai industriei antivirus, din această echipa făcând parte şi câţiva români. Nu în calitate de rezerve, chiar titularii de drept ai aceste echipe care are ca scop principal asigurarea unei lumi a unei informaţii cât mai sigure.

În calitate de atacant al echipei Kaspersky, îl putem vedea pe Costin Raiu, cel care în trecut a făcut parte din echipa antivirusului românesc RAV. Un om cu foarte multă experienţă în domeniul securităţii informatice. Mijlocaş central este Ştefan Tănase, cel care a venit puţin mai târziu în cadrul echipei Kaspersky, însă care face parte din oamenii de bază ai acestei companii. În calitate de suporter, fiindcă nu este angajat al companiei, îl putem observa pe Lucian Bara, cel care într-o perioadă a ajutat enorm de multă lume să-şi cureţe calculatoarele infectate, fiind în acea vreme liderul secţiunii “virus related issues” a forumului Kaspersky.

Indiferent dacă vă opriţi asupra soluţiei antivirus clasice şi un firewall al unei alte companii sau alegeţi suita de securitate care conţine toate componentele de care aveţi nevoie, produsele companiei Kaspersky sunt unele excelente, acesta fiind şi motivul pentru care ocupă primul loc în top 3 programe antivirus 2015.

2. Bitdefender

Nu aş fi putut realiza un top 3 programe antivirus 2015, fără să-i includ în el şi pe românii de la compania de securitate IT Bitdefender. Asta nu doar pentru că sunt români şi trebuie să-i promovăm, ci fiindcă au evoluat mult în ultimii ani de zile, clasându-se de fiecare dată pe locurile fruntaşe ale testelor realizate de către companii independente. Nu prea mă omor eu după aceste teste, însă cele realizate de către AV-Comparatives sunt unele serioase, relevante, pe care le-am urmărit preţ de mulţi ani de zile. Ei bine, pe acolo cei de la Bitdefender au ocupat mereu locuri de top, indiferent că vorbim de acele teste în care s-au folosit semnăturile pentru a verifica rata de detecţie a programelor malware noi sau cele în care euristica a fost pusă la încercare, pentru a vedea cum se descurcă un antivirus în faţa ameninţărilor informatice noi, atunci când nu scanează cu semnăturile clasice.

Toate aceste lucruri bune pe care le-au arătat în ultimii ani cei de la Bitdefender, nu puteau veni fără să investească şi ei puternic în cercetare, iar pentru asta Bitdefender merită locul 2, în top 3 programe antivirus 2015.

Dacă doriţi un antivirus bun, realizat cu tehnologii de ultimă oră, vă puteţi baza mereu pe soluţiile de securitate informatică oferite de către Bitdefender.

3. ESET

Poate nu mulţi au auzit de ESET, mai ales cei care nu sunt pasionaţi de securitate IT, însă cu toţii ştiţi de NOD32, soluţia de securitate a companiei înfiinţate în anul 1992. NOD32 a fost şi rămâne un foarte popular antivirus pe la noi, datorită faptului că, în principal, a rămas în memoria oamenilor ca fiind un program care consumă foarte puţine resurse hardware şi care poate detecta viruşi noi, chiar şi atunci când nu este actualizat pentru o lungă perioadă de timp. Ambele lucruri erau adevărate, NOD32 consumând cam cele mai puţine resurse de sistem dintre toate soluţiile antivirus, la vremea respectivă, în acelaşi timp având şi un motor euristic foarte puternic, care-i permitea să detecteze cu uşurinţă malware ce nu se afla în baza de semnături.

Ţinând cont de numărul tot mai mare al programelor malware care apar zilnic, nu cred că se mai poate spune despre niciun soft antivirus că este light din punctul de vedere al resurselor consumate, însă NOD32 a rămas acelaşi program în care îţi poţi pune toată încrederea atunci când vine vorba de securitate IT, acesta fiind şi motivul pentru care ocupă locul 3, în top 3 programe antivirus 2015.

Unele dintre programele de mai sus necesită cumpărarea unei licenţe, pentru a beneficia de toate avantajele sale, însă, aşa cum spunea Eugen Kaspersky mai demult, programele antivirus gratuite înseamnă că nu vei beneficia de suport exact atunci când ai nevoie, deoarece “gratuit = te ajut când pot”.

Cu toate acestea, există şi soluţii antivirus complet gratuite, pentru cei care nu doresc să cheltuiască nici un leu pe aşa ceva, cum ar fi: Avira, Avast, AVG sau chiar şi Bitdefender, varianta free.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *