Nu vei putea dezactiva actualizarile Windows 10, pentru ca asa vrea Microsoft

actualizare windows 10

Actualizarea programelor reprezinta un lucru bun si necesar, in special daca este sa discutam din punctul de vedere al securitatii informatice, deoarece vulnerabilitatile acestora constituie unul dintre factorii principali care conduc inspre compromiterea sistemelor informatice.

Pe cat de bine este sa ai toate programele la zi, pe atat de necesar este sa-ti fie oferita posibilitatea de a realiza acest lucru atunci cand doresti tu, nu cand vrea dezvoltatorul softului.

Nu-mi plac programele care se actualizeaza automat, indiferent care ar fi acestea. De la browsere si pana la sistemul de operate, imi place sa le pot actualiza eu, cand consider ca-i sigur si necesar.

Ei bine, Microsoft a decis ca noul sau sistem de operare, Windows 10, sa nu mai permita dezactivarea actualizarilor automate. In ceea ce priveste versiunea “Windows 10 Home” actualizarile sunt efectuate in mod automat, iar in “Windows 10 Professional” doar le poti intarzia, nu si opri.

Poate ca pentru cei mai multi utilizatori acest lucru este unul bun, insa nu si pentru mine. O sa va si explic de ce.

Aici pot fi aduse o multime de argumente pentru care ar trebui sa-ti fie oferita si posibilitatea de a opri actualizarile automate, de la a sti ceea ce instalezi pe calculator si pana la banda Internet disponibila in momentul respectiv. Ca poate vrei sa stii si tu ce ajunge prin calculatorul tau sau poate ca reteaua Internet pe care o folosesti in momentul respectiv nu este una tocmai capabila si ai alte lucruri de facut.

Dintre toate aceste motive, cel mai important mi se pare cel legat de cat de sigure sunt aceste actualizari pentru calculatorul tau, pentru stabilitatea lui. Este cunoscut faptul ca Microsoft a cam dat-o in bara anul trecut, atunci cand dupa actualizarile de securitate lansate in luna august, foarte multi oameni care foloseau Windows x64 s-au trezit ca in loc sa le porneasca normal calculatoarele, au parte de un mare si frumos Blue Screen of Death.

Nu-i frumos sa iti actualizezi sistemul de operare si sa nu-ti mai porneasca P.C-ul dupa?

De asta prefer sa aduc la zi manual sistemul de operare, asteptand sa vad daca sunt probleme cu acele actualizari.

Asta inseamna ca am inca un motiv sa nu trec de la Windows 8.1, la Windows 10.

Nu-mi plac lucrurile astea fortate, facute in numele sigurantei utilizatorilor. Este ca in bancul cu bunicuta care a fost ajutata sa treaca strada, desi ea nu dorea acest lucru.

Au incercat sa forteze actualizarile automate si in Windows 8.1, deoarece v-am scris pe aici ca desi le-am dezactivat, am oprit si procesele responsabile de acestea (B.I.T.S si Windows Update), Windows tot se actualiza singur. Asta pana cand am oprit Task Scheduler, din registri. Pentru ca dupa un update mare, urma si mentenanta sistemului, proces care dura cu orele, timp in care procesorul era tinut in frecventa destul de mare, fapt care conducea inspre epuizarea rapida a bateriei laptopului.

Probabil ca vei putea sa opresti actualizarile si in Windows 10, apeland la tot felul de trucuri (registri, firewall etc), insa nu inteleg de ce trebuie sa cauti tu solutii pentru lucruri pe care ar trebui sa le poti rezolva din optiunile programului.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *