Arestat pentru arme create la imprimanta 3D

arma imprimanta 3d

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Un japonez în vârstă de 27 de ani a fost arestat pentru că deţinea cinci arme, toate create cu ajutorul unei imprimante 3D, scriu cei de la compania de securitate IT Sophos.

Yoshitomo Imura, angajat al Institutului de Tehnologie Shonan din Fujisawa, a realizat acele arme după ce şi-a achiziţionat online o imprimantă 3D în valoare de aproximativ 600 de dolari, ca mai apoi să descarce de pe Internet schiţele necesare acesteia.

Toată treaba a ajuns în vizorul poliţiei japoneze în momentul în care Imura a postat un videoclip în care arăta procesul de asamblare a unui pistol artizanal, după care a tras cu acesta folosind gloanţe oarbe (print screen). De asemenea, Yoshitomo Imura a postat pe Twitter următorul mesaj: „Dreptul de a purta arme de foc este unul fundamental”.

Autorităţile au declarat că două dintre cele cinci arme fabricate din poliester sunt capabile să tragă, însă nu au găsit muniţie în casa japonezului.

După ce a fost arestat, Imura a spus: „Am creat aceste arme, dar nu m-am gândit că este ilegal. Nu mă pot plânge în privinţa arestării mele, dacă poliţia le consideră drept arme reale”.

Soarta lui Imura depinde de cum va fi interpretată legea. Dacă se consideră că acele arme sunt perfect funcţionale, poate primi de la un an la zece ani de închisoare. Dacă instanţa decide că nu este vorba de altceva în afară de nişte piese de colecţie, acesta poate scăpa cu o amendă de 500.000 de yeni şi/sau un maxim de trei ani de închisoare.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *