IntelCrawler a încurcat lucrurile

palma fata

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Compania americană de securitate IT IntelCrawler, care are sediul în Los Angeles – California, se pare că a încurcat un pic lucrurile atunci când a lansat ştirea despre care am scris şi eu zilele trecute, cum că un rus de 17 ani ar fi autorul virusului BlackPOS, care s-ar afla în spatele breşei de securitate a retailerului Target, atunci când au fost furate datele a zeci de milioane de carduri.

IntelCrawler a modificat articolul iniţial, aşa că fac şi eu următoarele precizări:

1. Sergey Tarasov (nu Taraspov cum i-a fost greşit numele) tânărul de 17 ani, nu este autorul virusului BlackPOS. Cu toate că nu el este autorul, cei de la IntelCrawler susţin în continuare că este implicat, acesta oferind suport tehnic pentru acel malware.

2. Cel din spatele pseudonimului Ree[4] nu este Sergey Tarasov ci un alt rus, Rinat Shabayev, coautor al virusului BlackPOS, lucru recunoscut chiar de către acesta.

3. Sergey Tarasov nu este originar din Saint Petersburg, ci din Novosibirsk, acolo unde a locuit dintotdeauna.

După ce a fost făcut vedetă fără voia lui, tânărul a contactat media din Rusia pentru a lămuri lucrurile şi de asemenea a luat legătură cu un avocat, probabil pentru a-i acţiona în instanţă pe cei de la IntelCrawler.

Conform celor de la Fox News, Sergey Tarasov a spus că nu avea cum să realizeze el acel virus, deoarece nu are educaţia necesară, el scriind cod doar pentru uz personal. Acesta a mai precizat şi că nu-l cunoaşte pe Rinat Shabayev.

Foto: Brandon Grasley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *