Google şi posibilitatea autentificării prin sunet

autentificare prin sunet

Google, deşi nu a făcut mare vâlvă atunci când recent a cumpărat compania israeliană SlickLogin, îşi arată clar intenţia de a cerceta şi probabil de a pune în aplicare metode inovative de autentificare a utilizatorilor, asta după ce au fost primii care au oferit verificare în doi paşi, gratuită, scrie Mike Lennon pentru publicaţia de securitate IT Security Week.

Compania SlickLogin a fost fondată de către trei absolvenţi ai forţelor speciale de apărare israeliene împotriva ameninţărilor informatice, aceştia declarând că au pornit la drum cu gândul de a uşura folosirea metodelor de securitate moderne, deoarece “au devenit mult prea complicate şi enervante”.

SlickLogin poate folosi o multitudine de protocoale pentru a verifica poziţionarea unui telefon: WiFi, Bluetooth, marcări vizuali şi GPS, însă adevărata descoperire a acestora provine din utilizarea unor sunete pe care urechea umană nu le poate auzi, care sunt transmise cu ajutorul boxelor calculatorului către microfonul telefonului mobil, fiind apoi descifrate cu ajutorul aplicaţiei instalate pe acesta.

Cu toate că sunt făcute eforturi mari pentru dezvoltarea tehnologiei, deocamdată nu a fost lansat public niciun produs, însă SlickLogin a postat pe site-ul companiei:

“Astăzi anunţăm că echipă SlickLogin se uneşte cu Google, o companie care consideră, precum noi, că logarea ar trebui să fie uşoară, nu frustrantă şi autentificarea ar trebui realizată fără a-ţi da bătăi de cap”.

Google încă nu a anunţat dacă sau cum va fi integrată tehnologia celor de la SlickLogin, în produsele sale, însă fondatorii companiei din Israel au lăsat să se înţeleagă că vor lucra împreună cu echipa Google care se ocupă de autentificarea cu doi factori.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

One Comment

  1. E din ce in ce mai interesant Google. Am testat si eu serviciile de voce de pe Nexus 5 si m-au impresionat. Abia astept sa vedem ce va fi in viitor… de la Google:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *