Cel mai slab blog de securitate IT, cel mai bun site de securitate informatica

Fiind pasionat de domeniul securitatii informatice, cunosc mai toate site-urile din afara tarii care scriu despre asa ceva. Nu doar ca le cunosc, dar incerc sa le citesc si sa le inteleg. Unele scriu mai bine despre securitate IT, iar altele scriu mai prost despre securitate informatica. Asta inseamna ca pe unele intru mai des, iar pe altele incerc sa le accesez cat mai rar.

Cel mai slab site de securitate IT, pe care incerc sa-l evit atat cat pot, este al lui Graham Cluley. Blogul lui Graham Cluley ar fi unul deosebit de interesant, daca nu ar fi unul deosebit de slab.

Graham Cluley incearca sa faca lucrurile sa para cat mai interesante, le scrie intr-o maniera unica, doar ca… apasa prea mult pedala de acceleratie si transforma securitatea informatica in cancan.

Pentru a va da un exemplu clar, acesta a scris un articol in care era vorba despre o grupare de hackeri, din care facea parte si un roman. Evident, cel care a fost scos in fata a fost romanul, ca este usor si la moda sa lovesti in ai nostri.

Am vrut sa-i reprosez acest lucru, dar mi s-a facut sila si am renuntat, insa a avut grija altcineva sa-i atraga atentia. A modificat, dupa care a venit cu niste scuze jenante, cum ca el cunostea doar nationalitatea romanului, nu si a celorlalti, desi o buna parte dintre ei aveau nume englezesti.

blog securitate informatica

De cealalta parte, cel mai bun site de securitate informatica este “Naked Security”. Compania din spatele acestui website, Sophos, este una veche si cunoscuta in domeniul anti-virus.

Pe Naked Security poti citi articole foarte bine documentate, scrise misto, interesante. Si celor de acolo le place sa faca “show” insa in sensul bun al cuvantului.

Stiu, a lucrat si Graham Cluley la ei, ba chiar a si scris articole pe Naked Security, cu ceva ani in urma, insa bine ca nu se mai intampla acest lucru.

Acum, stiti cum este… gusturile nu se discuta, nici macar atunci cand vine vorba despre securitate IT. Ceea ce-mi place mie, poate nu se potriveste cu preferintele voastre si invers. Cu toate acestea, daca ar fi sa-i recomand cuiva un site bun de securitate informatica,  Naked Security ar fi acela.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *