Securitate IT în fiecare zi 45

Securitate IT în fiecare zi 45

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Security Affairs: „SIIL depune toate eforturile pentru a lansa un atac cibernetic masiv.”

Dacă este să ne luăm după acest articol, unii dintre specialiştii în securitate informatică sunt de părere că gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) se pregăteşte de lansarea unui atac cibernetic masiv, împotriva infrastructurii de bază a ţărilor occidentale, pentru a pune bazele unui califat digital.

Războiul online purtat de către SIIL nu este unul nou, aceştia revenind puternic pe reţelele de socializare, cu ocazia decapitării ostaticului britanic David Haines. Şi pentru că a venit vorba despre reţelele de socializare, cei din SIIL sunt mult mai pricepuţi în arta propagandei, decât alte astfel de grupări. Îşi calculează bine paşii, de fiecare dată, şi reuşesc să-şi păstreze urmăritorii de partea lor, chiar şi atunci când conturile le sunt închise. Mai mult, aceştia şi-au dezvoltat propriile unelte software pentru a răspândi mesajele într-un mod eficient, aşa cum ar fi aplicaţia Android „Dawn of Glad Tidings”.

Pe lângă aceşti experţi în social media, se pare că SIIL ar beneficia şi de suportul mai multor hackeri, acest lucru reprezentând un pericol concret la adesa securităţii informatice a alianţei occidentale. Mai mulţi experţi în securitate IT susţin că SIIL pregăteşte un atac informatic asupra infrastructurii critice vestice, aşa cum ar fi spitalele, aeroporturile, băncile, reţelele guvernamentale şi alte obiective strategice.

Ţinta principală a celor din SIIL este sistemul financiar al Statelor Unite ale Americii, în ideea de a-l întrerupe, după cum au afirmat chiar reprezentanţii acestei grupări.

Să fie doar o furtună într-un pahar cu apă sau chiar asta pun la cale cei din SIIL? Şi dacă da, oare au ei mijloacele necesare pentru a reuşi în ceea ce şi-au propus? Eu spun că nu, chiar dacă vor câştiga câteva lupte duse împotriva unor ţinte mai mici. Rămâne de văzut dacă se va dezlănţui apocalipsa informatică despre care putem citi în astfel de articole.

2. Help Net Security: „Conferinţă internaţională în legătură cu securitatea IT şi dreptul la intimitate pe Internet.”

Conferinţa Internaţională a Securităţii Sistemelor Informatice şi Confidenţialităţii îşi propune crearea unui punct de întâlnire între cercetători şi practicieni, pentru a se discuta în legătură cu problemele de securitate şi viaţă privată ale diferitelor organizaţii, inclusiv cele care nu sunt neapărat legate de tehnologie, ci de mediul social.

Sunt invitaţi să participe toţi cei care au ceva de spus în legătură cu lucrurile practice sau teoretice ale securităţii IT, aşa cum ar fi metodele de îmbunătăţire a acurateţii datelor, tehnici de criptare a datelor şi moduri de a evita breşele de securitate, protecţia identităţii, politici de control acces, confidenţialitatea sistemelor mobile, păstrarea intimităţii în social media, vulnerabilităţi web şi e-mail, audit de securitate şi aşa mai departe.

Această conferinţă de securitate va avea loc între 9 şi 11 februarie 2015, în Loire Valley, Franţa. De asemenea, dacă sunteţi interesaţi de subiect, puteţi vizita site-ul oficial al organizaţiei, la adresa icissp.org

Conferinţa pare destul de interesantă şi chiar dacă mai este destul timp până va avea loc, sper că la momentul respectiv să fie înregistrată şi pusă pe Internet.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *