Securitate IT în fiecare zi 46

Securitate IT în fiecare zi 46

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. The Hacker News: “Băiatul de 16 ani, care a inventat un dispozitiv ce transformă respiraţia în comunicare.”

Un licean în vârstă de 16 ani, pe numele lui Arsh Shah Dilbagi, a inventat un dispozitiv portabil care transformă respiraţia în cuvinte, pentru a-i ajuta pe cei care doresc să comunice şi care nu pot face acest lucru din cauza gravelor boli de care suferă, cum ar fi Parkinsonul sau scleroza laterală amiotrofică.

Dilbagi locuieşte în regiunea Harayana’s Panipat, din India, şi este singura persoană din Asia care s-a aflat printre cei 15 finalişti globali ai competiţiei Google Science Fair 2014, concurs care este adresat tinerilor inventatori ce au vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani.

Dispozitivul inventat de către Dilbagi, transformă respiraţia în semnale electrice, ca mai apoi să utilizeze codul Morse pentru a schimba acele semnale electrice în cuvinte. Invenţia a fost denumită simplu: “Talk” şi le va permite utilizatorilor să selecteze nouă voci care diferă în ceea ce priveşte vârsta şi genul acestora.

Cel mai important lucru în legătură cu aparatul respectiv este că-i accesibil din punctul de vedere al costurilor pentru consumatori, spre deosebire de alte astfel de dispozitive ce se bazează pe urmărirea mişcării ochilor, precum cel folosit de către geniul Stephen Hawking. Talk va costa undeva în jurul a doar 80 de dolari americani, pe când aparatul utilizat de către Stephen Hawking costă de 100 de ori mai mult.

Talk poate fi folosit preţ de două zile, cu o singură încărcare, ceea ce face lucrurile şi mai uşoare pentru cei peste 1,4 la sută dintre locuitorii acestei planete, care suferă de astfel de boli incurabile, unele care înseamnă paralizie aproape totală.

Este bine că apar şi astfel de aparate ce sunt absolut necesare pentru cei care se află în situaţii atât de groaznice, însă rămâne de văzut dacă preţul va fi cel anunţat sau dacă vor apărea profitori, precum în orice domeniu, care nu ţin cont de nimic, decât de bani.

Mai trebuie spus şi că acel concurs organizat de către Google îşi va anunţa câştigătorii la data de 23 septembrie. Norocoşii vor pleca într-o călătorie de 10 zile în Insulele Galapagos, după care vor merge la Virgin Galactic Spaceport, iar mai apoi vor primi o bursă de studii în valoare de 50,000 de dolari.

2. Naked Security: “Facebook doreşte să afle motivul pentru care nu-ţi plac anumite reclame.”

Se pare că reprezentanţii reţelei de socializare Facebook vor să afle motivele pentru care utilizatorilor nu le plac anumite reclame, aşa că le-a pus acestora mai multe opţiuni de unde pot alege aşa cum cred ei de cuviinţă, cum ar fi: “Nu este o reclamă relevantă”, “Această reclamă apare continuu”, “Nu-i potrivită sau este jignitoare”, “Este spam”, “Este vorba despre altceva”.

Atunci când au testat această nouă opţiune, cei de la Facebook au spus că au reuşit cu ajutorul ei să oprească reclamele jignitoare sau nepotrivite şi că au văzut o scădere accentuată a acestora.

În al doilea rând, au dorit să vadă reacţia celor care de obicei nu ascund reclamele, iar atunci când o fac înseamnă că este vorba despre ceva cu adevărat rău.

Toate aceste teste sunt făcute în ideea, spun ei, de a le oferi utilizatorilor reţelei de socializare o cât mai bună experienţă atunci când accesează Facebook.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *