Google Chrome şi blocatul extensiilor externe

google

Cei de la Google au anunţat pe blogul dedicat browserului Chrome, că începând din ianuarie 2014 vor mai fi permise pentru utilizatorii  Windows ai navigatorului Internet, doar extensiile din Chrome Web Store.

Până acum, dacă doreai să instalezi o extensie care nu era inclusă în Magazinul web Chrome, trebuia să o descarci în P.C. şi apoi să o tragi (drag and drop) în chrome://extensions/.

Folosesc anumite extensii externe pentru Google Chrome şi le consider extrem de sigure, deoarece au în spate foarte mulţi dezvoltatori/utilizatori care cunosc orice linie de cod din ele.

Uităm că nu de mult au existat extensii “virusate” chiar în Google Chrome Web Store, pentru că nimeni nu le verifica?

Nu cred în grija celor de la Google pentru utilizatori.

Eu văd această restricţie mai mult ca pe o cenzură, un control asupra extensiilor Google Chrome pentru a fi lăsate acolo doar cele care le sunt lor pe plac, care nu le dăunează intereselor (bani).

Unde-i treaba cu “softul liber” şi “ducem lucrurile înainte”?

Însă nu-i neapărat nevoie să folosim Google Chrome. Există alternative, din fericire.

Foto: Jimmy

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

2 Comments

  1. exact. ai uitat ca au sters extensiile de download de pe youtube? nu stiu cum mai este acum…dar o perioada buna nu puteai sa descarci niciuna de genul…

    • Cu gandul la asta am scris articolul.”Download YouTube Videos as MP4″ este scris de un roman. Probabil, urmeaza sa scoata Adblock Plus si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *