Hackerul Ethical Spectrum a compromis mai multe site-uri ale vedetelor

Hackerul Ethical Spectrum a compromis mai multe site-uri ale vedetelor, printre care se numără cel al lui Britney Spears (britneyspears.com), Miley Cyrus (mileycyrus.com), Selena Gomez (selenagomez.com), Nicki Minaj (mypinkfriday), Taylor Swift (taylorswift.com), Chelsea Handler (chelseahandler.com) scrie Eduard Kovacs pentru Softpedia.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Dacă de obicei ţintele sunt chiar starurile respective, de această dată lucrurile stau puţin altfel, în sensul că ele se pare că au fost prinse la mijloc între neînţelegerile pe care hackerul le-a avut cu Greg Patterson.

În mesajul de deface apar scrise următoarele: „why i hacked this site you can ask this person greg.patterson AT groundctrl.com. this is his photo”, în traducere „Motivul pentru care am spart acest site îl puteţi afla de la Greg Patterson. Aceasta este fotografia lui”.

Greg Patterson este cofondatorul companiei ground(ctrl), firmă specializată în realizarea de site-uri pentru vedete, cea care probabil a creat şi paginile web de mai sus.

Conflictul dintre cei doi se pare că a pornit atunci când Ethical Spectrum l-a contactat pe Greg Patterson pe care l-a anunţat că serverele sale nu sunt securizate aşa cum trebuie şi s-a oferit să-l ajute, însă se pare că a fost ignorat.

După ce a văzut că nu este băgat în seamă, hackerul a dorit să le arate celor de la ground(ctrl) că problemele pe care le au sunt serioase, luând acces în serverele companiei, astfel obţinând controlul şi asupra site-urilor vedetelor respective.

Toate site-urile enumerate mai sunt poartă chiar şi la această oră semnătura hackerului, inclusiv cel al lui Greg Patterson, groundctrl.com.

Ethical Spectrum mesaj deface

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *