Naoki Hiroshima şi-a recuperat @N

Naoki Hiroshima Twitter

scriam eu în urmă cu o lună, despre faptul că un programator japonez, pe numele lui Naoki Hiroshima, a fost deposedat de scurtul şi preţiosul nume de utilizator Twitter @N, prin inginerie socială urmată de şantaj.

Cum numele scurte sunt foarte preţioase, privirile pofticioase au căzut şi asupra @N, pentru care a primit oferte de vânzare şi de 50 de mii de dolari, însă pe care le-a refuzat.

Nu toată lumea doreşte să plătească pentru lucrurile pe care pun ochii, aşa că un hacker a hotărât că furtul ar fi cea mai bună cale de a intra în posesia valoroasei litere.

Pe scurt, cum a realizat acest lucru:

Nereuşind să pună mâna direct pe @N, deoarece angajaţii Twitter au fost vigilenţi, acesta a izbutit prin inginerie socială să-i păcălească pe angajaţii PayPal pentru a-i comunica ultimele patru cifre de pe cardul lui Naoki Hiroshima, după care a folosit informaţiile pentru a-i fura toate domeniile Internet pe care acesta le avea înregistrate prin GoDaddy. A realizat acest lucru tot prin inginerie socială, spunându-le celor de la GoDaddy, prin telefon, că este Naoki Hiroshima şi că şi-a pierdut cardul, însă îşi aminteşte ultimele patru cifre ale acestuia.

Acum că se afla în posesia unor domenii Internet care aveau o importanţă ridicată pentru japonez, a început şantajul: îmi dai @N sau nu îţi mai recuperezi niciodată domeniile. Trebuie precizat că Naoki Hiroshima a încercat să-şi recupereze domeniile de la GoDaddy, însă nu a mai putut deoarece hackerul reuşise să-i schimbe toate datele acolo, inclusiv cele ale cărţii de credit.

Fiind pus într-o situaţie fără ieşire, Naoki Hiroshima a cedat şantajului şi a eliberat @N pentru a-l putea lua hackerul.

La mai bine de o lună de când i-a fost furat numele de utilizator Twitter, acesta a reuşit să-l recupereze fără prea multe explicaţii din partea companiei respective, tichetul pe care-l deschisese acolo fiind marcat ca “rezolvat”, fără alte detalii.

Bucuros că a reintrat în posesia @N, japonezul a postat pe Twitter: “Ordinea a fost restabilită”.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *