Hacker condamnat la închisoare, pentru DDoS, în Rusia

inchisoare

Group-IB, o firmă de securitate IT care are ca scop principal prevenţia şi investigarea infracţiunilor informatice, a publicat pe site-ul companiei ştirea conform căreia un rus în vârstă de 26 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a lansat mai multe atacuri DDoS de mare intensitate, asupra unor instituţii financiare.

Activitatea de monitorizare a tânărului care provine din oraşul Sayansk, regiunea Irkutsk, a început după ce o corporaţie financiară, deţinătoare a mai multor bănci, a fost atacată. De la contactarea Group-IB şi până la arestarea hackerului a durat o lună.

Investigaţiile au arătat faptul că infractorul cibernetic folosea forumurile underground de hacking pentru a oferi servicii de DDoS şi nu puţini au fost clienţii care au apelat la el. Pentru a lansa atacurile, acesta foloseaua o reţea de calculatoare infectate (botnet), denumită Dragon.

În toamna lui 2012, autorităţile din Rusia l-au arestat pe suspect în Sayansk, districtul Ziminsk.

Pe parcursul investigaţiilor, acuzatul şi-a recunoscut vinovăţia, dezvăluind în detaliu modul de operare al acestuia.

Experţii în securitate IT ai Group-IB au demonstrat implicarea acestuia în comiterea de infracţiuni informatice, ceea ce a dus la condamnarea învinuitului la doi ani de zile de închisoare cu suspendare, de către tribunalul oraşului Sayansk.

„Atacurile care au ca scop perturbarea sau întreruperea prezenţei on-line a unei companii, sunt comune în zilele noastre ca urmare a concurenţei neloiale, însă firmele ar trebui să se gândească la protecţii DDoS”, spune Dmitry Volkov, şeful departamentului de investigaţii Group-IB. „În cazul în care astfel de incidente au avut loc, Group-IB este pregătit să le analizeze într-un mod independent şi să găsească autorul/autorii, folosind metode şi unelte specifice” a mai declarat acesta.

Foto: Luigi Caterino

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *