Rezolvare problema Windows 8.1 si ASUS Smart Gesture (touchpad driver)

Laptopul a venit cu o versiune a programului ASUS Smart Gesture (touchpad driver) de anul trecut, cea mai recenta pe care o poti gasi in sectiunea Driver & Tools destinata notebook-ului, deci nu am putut sa-l actualizez folosind ASUS Live Update.

Trebuia actualizat programul, pentru ca versiunea respectiva nu este compatibila cu Windows 8.1, in sensul ca nu functioneaza click dreapta pe touchpad.

Nu mi-am dat seama din prima ca nu pot da click dreapta, pentru ca, in general, folosesc mouse-ul. Cand am testat touchpad-ul, acesta raspundea asa cum trebuie, iar pentru click stanga este de ajuns driverul Windows, nu ai nevoie de ASUS Smart Gesture. Abia cand am avut nevoie si de click dreapta pe touchpad mi-am dat seama ca nu functioneaza.

Am dezinstalat ASUS Smart Gesture, versiunea din 2014, si am descarcat cea mai noua versiune, din 2015, pe care am gasit-o tot pe site-ul ASUS, chiar daca nu in sectiunea destinata laptopului meu. ASUS a actualizat programul pentru a rezolva problema cu Windows 8.1 si click dreapta pe touchpad.

Singura problema ar fi ca… nu am reusit in nici un fel sa instalez noua versiune de ASUS Smart Gesture. Am incercat absolut toate trucurile pe care le cunosc, insa degeaba. ASUS Smart Gesture da eroare chiar inainte de a se termina instalarea.

Solutia salvatoare a fost sa folosesc alt driver, denumit ELAN Touchpad, de pe site-ul ASUS, care instaleaza tot ASUS Smart Gesture. Acum functioneaza click dreapta pe touchpad.

cum sa dai click dreapta pe laptop

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

2 Comments

  1. La mine este un bug frumos ce nu se reproduce mereu. In momentul in care intra laptopul in hibernare se reseteaza setarile de mouse gesture. Sunt pe OFF si eu trebuie sa dau restabilire de fiecare data.
    Habar n-am care sunt motivele, unde o fi bugul… dar oricum nu prea folosesc touch-ul, am mereu mouse-ul cu mine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *