Securitate IT În Fiecare Zi 14

black hat usa

Securitate IT în fiecare zi 14

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Help Net Security: “Studiu: 86% dintre hackeri nu se tem de repercusiuni”.

Compania de securitate IT Thycotic, a făcut public rezultatul unui studiu efectuat pe 127 de persoane care au spus despre ele că sunt hackeri, în cadrul conferinţei internaţionale Black Hat USA 2014.

Acest studiu a scos la iveală faptul că 86% dintre hackeri sunt siguri că nu vor avea niciodată de suferit de pe urma activităţii lor. De asemenea, ca o sabie cu tăiş dublu, aceştia au afirmat că şi propriile lor date sunt în pericol a fi furate online.

Întrebaţi fiind ce fel de persoană ar ţinti pentru a face rost de datele de logare ale unei companii, 40% dintre hackeri au indicat faptul că ar începe cu un contractor. Acest lucru nu nici nu este de mirare, dacă ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat cu Edward Snowden, care a fost la rândul lui unul dintre contractorii NSA. În jur de 30% au răspuns că prima lor ţintă ar fi administratorii IT ai firmelor respective.

Mai mult de 51% dintre hackeri au spus că sunt motivaţi de nevoia de a se distra, de adrenalină, în timp ce 18% dintre aceştia au afirmat că sunt mânaţi de câştiguri materiale.

De asemenea, 29% dintre ei au zis că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanţa securităţii IT.

Aproximativ 99% din cei care au răspuns chestionarului, cred că tactici simple de hacking, precum cele de phishing, încă sunt eficiente.

2. Infosecurity Magazine: “Programele malware nu mai evită maşinile virtuale”.

Mediile virtuale sunt folosite de către cercetătorii din domeniul securităţii IT, pentru detecţia şi analizarea automată a programelor malware.

Ţinând cont că maşinile virtuale devin din ce în ce mai populare în rândul companiilor, dezvoltatorii programelor rău-intenţionate au început să înveţe cum să atace infrastructura respectivă într-un mod eficient, fără a fi detectaţi, conform companiei de securitate IT Symantec.

Un articol foarte interesant, despre cum odată cu mărirea numărului companiilor care folosesc virtualizarea, datorită eficienţei şi flexibilităţii pe care o oferă aceasta, devin ţintele hackerilor, fiindcă la fel ca serverele dedicate şi cele virtuale sunt supuse unui risc asemănător.

“Am văzut malware creat în mod special pentru a compromite maşinile virtuale şi am văzut hackeri care au atacat direct serverele de hosting” a precizat reprezentantul companiei Symantec.

3. Security Week: “Hackerii au anunţat pe Twitter demisia prim-ministrului rus”.

Hackerii au reuşit să compromită contul de Twitter al prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev şi au postat în numele acestuia o falsă demisie, precum şi critici ale premierului Federaţiei Ruse, la adresa preşedintelui Vladimir Putin.

“Demisionez. Îmi este ruşine de acţiunile guvernului. Iertaţi-mă.” au scris hackerii în locul lui Medvedev.

“Am dorit să afirm acest lucru de mult timp: Vova, greşeşti!” a fost alt tweet trimis de către cei care i-au spart contul oficialului rus şi care s-a vrut a fi adresat preşedintelui acestei ţări, Vladimir Putin.

“Contul de Twitter al lui Medvedev a fost spart, iar mesajele sunt false. Lucrăm la rezolvarea problemei.” a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, pentru agenţia de stat RIA Novosti.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *