Securitate IT În Fiecare Zi 14

black hat usa

Securitate IT în fiecare zi 14

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Help Net Security: „Studiu: 86% dintre hackeri nu se tem de repercusiuni”.

Compania de securitate IT Thycotic, a făcut public rezultatul unui studiu efectuat pe 127 de persoane care au spus despre ele că sunt hackeri, în cadrul conferinţei internaţionale Black Hat USA 2014.

Acest studiu a scos la iveală faptul că 86% dintre hackeri sunt siguri că nu vor avea niciodată de suferit de pe urma activităţii lor. De asemenea, ca o sabie cu tăiş dublu, aceştia au afirmat că şi propriile lor date sunt în pericol a fi furate online.

Întrebaţi fiind ce fel de persoană ar ţinti pentru a face rost de datele de logare ale unei companii, 40% dintre hackeri au indicat faptul că ar începe cu un contractor. Acest lucru nu nici nu este de mirare, dacă ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat cu Edward Snowden, care a fost la rândul lui unul dintre contractorii NSA. În jur de 30% au răspuns că prima lor ţintă ar fi administratorii IT ai firmelor respective.

Mai mult de 51% dintre hackeri au spus că sunt motivaţi de nevoia de a se distra, de adrenalină, în timp ce 18% dintre aceştia au afirmat că sunt mânaţi de câştiguri materiale.

De asemenea, 29% dintre ei au zis că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanţa securităţii IT.

Aproximativ 99% din cei care au răspuns chestionarului, cred că tactici simple de hacking, precum cele de phishing, încă sunt eficiente.

2. Infosecurity Magazine: „Programele malware nu mai evită maşinile virtuale”.

Mediile virtuale sunt folosite de către cercetătorii din domeniul securităţii IT, pentru detecţia şi analizarea automată a programelor malware.

Ţinând cont că maşinile virtuale devin din ce în ce mai populare în rândul companiilor, dezvoltatorii programelor rău-intenţionate au început să înveţe cum să atace infrastructura respectivă într-un mod eficient, fără a fi detectaţi, conform companiei de securitate IT Symantec.

Un articol foarte interesant, despre cum odată cu mărirea numărului companiilor care folosesc virtualizarea, datorită eficienţei şi flexibilităţii pe care o oferă aceasta, devin ţintele hackerilor, fiindcă la fel ca serverele dedicate şi cele virtuale sunt supuse unui risc asemănător.

„Am văzut malware creat în mod special pentru a compromite maşinile virtuale şi am văzut hackeri care au atacat direct serverele de hosting” a precizat reprezentantul companiei Symantec.

3. Security Week: „Hackerii au anunţat pe Twitter demisia prim-ministrului rus”.

Hackerii au reuşit să compromită contul de Twitter al prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev şi au postat în numele acestuia o falsă demisie, precum şi critici ale premierului Federaţiei Ruse, la adresa preşedintelui Vladimir Putin.

„Demisionez. Îmi este ruşine de acţiunile guvernului. Iertaţi-mă.” au scris hackerii în locul lui Medvedev.

„Am dorit să afirm acest lucru de mult timp: Vova, greşeşti!” a fost alt tweet trimis de către cei care i-au spart contul oficialului rus şi care s-a vrut a fi adresat preşedintelui acestei ţări, Vladimir Putin.

„Contul de Twitter al lui Medvedev a fost spart, iar mesajele sunt false. Lucrăm la rezolvarea problemei.” a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, pentru agenţia de stat RIA Novosti.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *