YouTube te pârăşte deţinătorilor drepturilor de autor

YouTube drepturi autor

YouTube te pârăşte deţinătorilor drepturilor de autor şi asta nu este tocmai un lucru rău, dacă discutăm despre cazurile în care cineva fură un anumit videoclip şi încearcă să facă bani de pe urma lui. Aici mă refer inclusiv la melodii, pentru că nu este corect să ai beneficii materiale pe spatele muncii altora.

Însă ce te faci atunci când tu filmezi un videoclip şi, din întâmplare, se aude o melodie pe fundal? Evident, videoclipul tău este despre cu totul altceva, nu despre cântecul respectiv care doar s-a nimerit să fie şi el pe acolo, pentru că nu aveai cum să ocoleşti undele sonore.

YouTube are o soluţie şi pentru aşa ceva. Dacă vrăjitoarele ghicesc în cafea, YouTube ghiceşte în videoclipuri şi îţi spune exact ce melodii încalcă drepturile de autor. Nu numai că îţi spune, dar te şi pârăşte celor care deţin astfel de drepturi şi dacă unul dintre ei decide să-ţi interzică acel cântec… tot videoclipul tău va rămâne fără sunet. Mişto, nu?

Exemplu concret: am filmat acel videoclip în Orăşelul Copiilor şi fiind un loc de distracţie, pe fundal puteai auzi tot felul de melodii. Cele mai multe erau piese străine, însă exista şi una românească.

Cred că YouTube le-a trimis tuturor deţinătorilor de drepturi, notificări în legătură cu melodiile lor şi videoclipul meu. Spun asta, deoarece videoclipul avea la momentul respectiv uriaşa cantitate de 70 de vizualizări, deci şansele de a ajunge să-l vizioneze reprezentanţii unor case de discuri, erau infime.

Dintre toate melodiile care se auzeau în cele aproape 18 minute de lipituri ale plimbării prin Orăşelul Copiilor, ghiciţi care au fost cei ce au dat curs notificării YouTube!

Exact, românaşii noştri, cu melodia “Te joci cu mintea mea” (Sandra N. feat. Marius Nedelcu) – OmniaMediaMusic.

Probabil, cei de prin afară au văzut despre ce-i vorba: un videoclip filmat de un amator, în timp ce se plimba prin parcul de distracţii, deci nu au considerat că-i necesar să reclame ceva ce oricum se auzea slab şi prost, pe fundal.

Şi uite aşa a rămas frumosul meu videoclip fără sunet, precum în filmele vechi.

Pentru a-ţi îndulci nefericirea, YouTube are o opţiune extrem de tare: poţi să laşi fără sunet doar partea cu melodia pentru care a fost făcută reclamaţia, nu tot videoclipul.

Foarte tare opţiunea, însă există o singură problemă: nu funcţionează! Asta după cum puteţi vedea şi în captura de mai jos.

YouTube drepturi autor

Pentru a nu te lăsa baltă de tot, YouTube, precum un bun camarad care ţi-a dat o lovitură în nas, te-a pus la pământ, după care încearcă să te ridice de jos, mai are o opţiune: să-i ataşezi videoclipului tău o piesă gratuită, care, evident, nu mai are nici o legătură cu lucrurile pe care tu le-ai filmat. Asta am şi făcut mai devreme.

Aş putea să-l scot de tot, fiindcă oricum are vizualizări puţine, şi să editez partea cu probleme, însă este prea multă bătaie de cap fără rost.

Repet, pentru a fi înţeles clar: nu sunt de acord să utilizezi orice este al altuia, pentru care nu ai drept, însă aici nu era vorba că videoclipul meu s-ar fi concentrat asupra unei piese. Nu despre melodii era vorba, care oricum se auzeau prost, ci de plimbarea prin parc. Oricum nu poţi să generezi venituri cu astfel de videoclipuri, deoarece dacă există o singură melodie pentru care nu ai drept de folosinţă, YouTube îţi va interzice acest lucru şi mi se pare normal.

Ceea ce nu mi se pare normal, este să opreşti de tot sonorul unui videoclip filmat de acea persoană, deci proprietatea lui şi care este cu totul şi cu totul despre altceva, nu în legătură cu piesa care se aude întâmplător pe fundal.

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

One Comment

  1. e doar youtube…. obisnuieste-te sau treci pe vmeo. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *